Haberler - ntv.com.tr 11.07.2016 - 11:10
Hollywood’un yıldızlarından Scarlett Johansson, canlandırmayı en çok sevdiği karakterin “Yenilmezler” ve “Kaptan Amerika” serilerindeki Kara Dul (Black Widow) olduğunu açıkladı.
31 yaşındaki ABD’li oyuncu, Marvel çizgi roman dünyasının karakterlerinden biri olan Kara Dul’u uzun yıllardır canlandırdığını ve karakterin katmanlarını açmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Johansson, Kara Dul’un gizemli geçmişinin de rolü sevmesinde etkili olduğunu söyledi.
1998 yılında oynadığı “Atlara Fısıldayan Adam” filmindeki rolü ile çıkış yapan oyuncu daha sonra “Hayalet Dünyası” (Ghost World), “Bir Konuşabilse” (Lost in Translation) ve “İnci Küpeli Kız” (Girl with a Pearl Earring) gibi filmlerde rol aldı.
2003 yılında iki Altın Küre adaylığı kazanan Johansson, “En İyi Aktris” dalında iki ayrı adaylığı olduğu BAFTA'yı "Lost in Translation" filmiyle aldı.
Haziran 2004'te Akademi Ödülleri'ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılmak için davet aldı.
2004’te “A Love Song for Bobby Long” filmi ile bir kez daha Altın Küre'ye aday gösterildi.
2005 yılında Ewan McGregor ile birlikte bir Michael Bay filmi olan “The Island” filminde rol aldı. Aynı sene Woody Allen'ın yönettiği “Maç Sayısı” (Match Point) filminde yer aldı ve bu filmdeki rolü ile Altın Küre'ye “En İyi Yardımcı Aktris” dalında aday gösterildi.
Hollywood'un genç yetenekleri arasında gösterilen Johansson’ın Fransız gazeteci Romain Dauriac ile olan evliliğinden Rose adında iki yaşında bir kızı oldu.