GÜNDE 70- 80 TANE SATILIYOR
Dana şırdanı dolması yapan Kadir Çıray, daha önce müşterilerinin kendisine, ‘Şırdanlar küçük’ dediğini ve karnının aç olduğu bir zaman aklına boyut olarak daha büyük olan dana şırdanından dolma yapmak geldiğini kaydetti. İlk olarak deneme amaçlı bir adet dana şırdanı dolması pişirdiğini anlata Çıray, "Allah'a şükürler olsun tuttu. Türkiye'de ilkim, Adana'da da tekim. İnsanlar 'acaba bu pişer mi?' dedi. İnsanların aklında bir soru işareti oldu. Çok şükür yok satıyoruz. Günde 70- 80 arasında dana şırdanı gidiyor. Fiyatı ise gayet uygun 35 lira. Kuzu şırdanı ise 13 lira. Dana şırdanını 3 kişi yiyor, doyuyor. Daha şırdanı biraz sert olduğu pişirmesi zaman alıyor. Odun ateşinde 5- 6 saatte pişiriyoruz" dedi.
'HER AY İZMİR'DEN GELİYORUM'
Adanalı olduğunu, ancak İzmir'de yaşadığını anlatan Armağan Fikirdeşici (24) ise, "Dana şırdanını yiyebilmek için neredeyse her ay İzmir'den geliyoruz. Dana şırdanı yediğinizde, doymama ihtimaliniz yok bana göre. Kuzu şırdanları bir parmak kadar oluyor. Burada 5 kişilik aileyi doyurabilecek kadar şırdan var" dedi.
'BU ŞIRDAN MI?' DEMİŞTİM'
Dana şırdanının bir aileyi doyurabilecek boyutta ve tadının da efsane olduğunu dile getiren Berkay Marlalı (20) da şöyle konuştu:
"Şırdan görüntü itibariyle çok tartışılan bir şey. Bir de bu kadar büyük olunca 'bu şırdan mı?' demiştim, çok şaşırmıştım ve yerken de garipsemiştim. Ama tadı daha farklıymış ve daha güzelmiş."