Yaylada köylülerin Ramazan mesaisi
Yaylada, 70 yıl önce taşlardan yapılmış bir barakada yaşadıklarını belirten Koçyiğit, şöyle devam etti: "Biz de 40 yıldır buraya gelip yaylacılık yapıyoruz. Buradaki yaylamızda bizimle 7 aile var. Bazıları çadırlarda kalıyor bazıları da bizim gibi taştan yapılmış barakalarda... Bizim 150 koyun ve keçimiz var. Her sabah saat 05.00'te uyanıyoruz iftar vaktine kadar güneşin altında yayla işlerimizi yapıyoruz. Koyun sağıyoruz, süt ısıtıyoruz, tandır yakıp ekmek pişiriyoruz, peynir ve yoğurt mayalıyoruz. Ramazandan önce uyanır uyanmaz etraftan topladığım çalı çırpıyla ateş yakıp çay kaynatıyordum ama artık ramazan ayında olduğumuz için kalkar kalmaz ilk işimiz koyunları otlatmaya göndermek. Öğleye doğru süt kovalarımı alıp koyunların otlandığı yere gidiyorum, süt sağıyorum. Akşama doğru koyunlar gelince tekrar sağıyorum. İftarda genellikle ayran aşı, yoğurt çorbası ve et yemeği yapıyoruz burada. İftarımızı bazen dışarıda ay ışığında bazen de barakada elektriğimiz olmadığı için mum ışığında açıyoruz."