5 yıl önce küçük bir dükkanda başladı, şimdi tonlarca üretiyorlar

19.11.2025 12:10

İHA

Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkanda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.

5 yıl önce küçük bir dükkanda başladı, şimdi tonlarca üretiyorlar
IHA

Bingöl AG Kadın Girişim Kooperatifi, 5 yıl önce 5 kadınla başladığı üretim yolculuğunu bugün 10 kadınla devam ediyor. Küçük bir dükkanda başlayan kadınların serüveni tonajlı üretim yapılan bir yapıya dönüştü. 

 

Sırt sırta veren kadınlar tonlarca yufka üreterek Bingöl başta olmak üzere çevre illere de hizmet veriyor. Ürün çeşitliliğini de artıran kadınlar yufkanın yanı sıra yöresel yemek olan sırın, mantı ve erişte üretimi de yapıyor. 

 

Kadınların dayanışması ve azmi, herkese örnek oluyor.

5 yıl önce küçük bir dükkanda başladı, şimdi tonlarca üretiyorlar 1
IHA

Kooperatif Başkanı Ayşe Eyüpkoca, 5 yıl önce küçük bir alanda ve günlük yaklaşık 100 kilogram üretim kapasitesiyle yola çıktıklarını belirtti. 

 

Koca, "Başlangıçta 5 arkadaşla yufka yapıyorduk. Sonra ekibimizi genişlettik, üretim kalitemizi artırdık. Bugün Organize Sanayi Bölgesi'nde tonajlı üretime geçmiş durumdayız. Çevre illere ve Bingöl'ün tüm ilçelerine hizmet veriyoruz" dedi. 

5 yıl önce küçük bir dükkanda başladı, şimdi tonlarca üretiyorlar 2
IHA

Yufka üretiminin yanı sıra ürün çeşitliliğini artırdıklarını ifade eden Eyüpkoca, "Bugün yufkamızın yanında yöresel yemeğimiz sırın, ayrıca mantı ve erişte üretimi yapıyoruz. Nasip olursa bir ay sonra lavaş hattımız da faaliyete geçecek. 5 yılda geldiğimiz nokta bizim için gurur verici. İnşallah 3-5 yıl sonra çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" diyerek konuşmasını sonlanırdı. 

Sosyal Medya'da Takip Et

YASAL UYARI

BINGÖL Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. BINGÖL Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.