Ramazan imsakiyesi banner
İFTARA KALAN SÜRE

Kar üzerinde namaz kıldı. Dondurucu soğuğa rağmen çatıda ibadet

01.02.2026 15:26

Son Güncelleme: 01.02.2026 15:26

İHA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, son 10 yılın en yoğun kar yağışının ardından çatılarda biriken kar kütlelerini temizleyen bir vatandaş, namaz vaktinin gelmesi üzerine ibadetini dondurucu soğuğa rağmen çatıda kar üzerinde gerçekleştirdi.

Kar üzerinde namaz kıldı. Dondurucu soğuğa rağmen çatıda ibadet
IHA

 

İlçe merkezinde kar kalınlığının 1 metreyi, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi bulmasıyla hayat durma noktasına geldi. Binaların çatılarında biriken dev kar kütleleri, vatandaşları temizlik mesaisine yöneltti.

Kar üzerinde namaz kıldı. Dondurucu soğuğa rağmen çatıda ibadet 1
IHA

Esentepe Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında kar temizliği yapan Tahir Yıldız, 8 katlı binanın çatısında çalıştığı sırada ikindi ezanı okundu. Vaktin geçmemesi için aşağı inmeyen Yıldız, montunu karın üzerine sererek namazını kıldı. O anlar, çalışma arkadaşı Yılmaz Akdoğan tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Kar üzerinde namaz kıldı. Dondurucu soğuğa rağmen çatıda ibadet 2
IHA

 

Yaşananları anlatan Yılmaz Akdoğan, bölgede son yılların en sert kışının yaşandığını belirterek şunları söyledi:

 

"Malum, son 10 yılın en yoğun kar yağışını ve en soğuk günlerini yaşıyoruz. Çatılarda çok fazla kar biriktiği için temizlik çalışmalarına başladık. Çalıştığımız sırada ikindi ezanı okundu. Arkadaşım namaz vaktini geçirmemek için aşağı inmek yerine montunu sererek kar üzerinde namazını kıldı. Ben de o anlamlı anları kayıt altına aldım. Allah herkese namazı nasip eylesin."

Yüksekova'da ekiplerin ve vatandaşların karla mücadelesi aralıksız devam ediyor.

YASAL UYARI

HAKKARI Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. HAKKARI Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.