Türk Telekom COP31 Banner
00GÜN
00SAAT
00DAKİKA
00SANİYE
NTV

Bakan Gürlek tarih verdi: Nafaka ve boşanma davalarına düzenleme geliyor

07.09.2026 11:13

Son Güncelleme: 07.09.2026 16:33

Bakan Gürlek tarih verdi: Nafaka ve boşanma davalarına düzenleme geliyor
Anadolu Ajansı

Gürlek düzenlemedeki temel amacın davaların uzamasını önlemek olduğunu kaydetti.

Ozan SürücüGündem editörü
Google'da NTV'yi tercih et

Adalet Bakanı Akın Gürlek, boşanma ve nafaka davalarına ilişkin düzenlemenin ekim ayında hayata geçirileceğini söyledi.

Ankara Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda Ankara 2 No'lu Barosu'nun 2026-2027 Adli Yıl Açılış Programı'nda konuşan Bakan Gürlek, 12'nci Yargı Paketi'nde yer alacak yeni düzenlemelere ilişkin bilgi verdi.

 

"BOŞANMA VE NAFAKA DÜZENLEMESİ EKİM AYINDA HAYATA GEÇİRİLECEK"

 

Bakan Gürlek, boşanma davaları ile nafaka düzenlemesinin ekim ayında gündeme getireceklerini söyledi.

 

Düzenlemenin, 12'nci Yargı Paketi'nin ikinci kısmında yer alacağını ifade eden Gürlek, boşanma davalarının uzamasını önleyecek tedbirler alacağını kaydetti.

 

Gürlek, kira tespit ve tahliye davalarına da değindi. Kira tespit davalarının dokuz ayda, tahliye davalarının ise 1,5 yılda tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Gürlek, "Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında nafaka konusunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de ekim ayındaki paket kapsamında hayata geçirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

 

YARGILAMA SÜRELERİ MESAJI

 

Konuşmasında avukatlık mesleğinin önemine de dikkat çeken Bakan Gürlek, "Avukatlarımız, açtıkları davaların ne kadar sürede sonuçlanacağını bilmek zorundadır. Bu nedenle hakim ve savcı arkadaşlarımızın yargıda belirlenen hedef sürelere riayet etmeleri gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

DÜZENLEME 24-25 MADDEDEN OLUŞACAK

 

12'nci Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerin bir kısmının yürürlüğe girdiğini, ikinci kısımdaki düzenlemelerin de ekim ayında gündeme geleceğini belirten Gürlek, düzenlemenin 24-25 maddeden oluşacağı bilgisini verdi.

 

Gürlek, bu pakette avukatların yaşadığı bazı sorunların çözümüne yönelik düzenlemeler de eklemeyi temenni ettiklerini ifade etti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun
Google Play
App Store
App Gallery