2016 yılında 600 bin evliliğin 30 bini çocuk evlilikleri

Türk Pediatri Kurumu Kıbrıs'ta bir kongre düzenledi. Kongrede çocukların hem fiziksel hem de ruhsal sağlığına dair birçok konu tartışıldı. Evliliğe zorlanan çocuklar ve istismar da bu konular arasındaydı.

2016 yılında 600 bin evliliğin 30 bini çocuk evlilikleri

Kıbrıs'ta düzenlenen Türk Pediatri Kongresi'nde evliliğe zorlanan çocuklar ve çocuk anneler konusu da gündeme getirildi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Fügen Çullu Çokuğraş, "13 yaşında bir çocuk kendi bebek oyuncağıyla oynarken birden bire biriyle evleniyor, bir takım cinsel ilişkilere giriyor. Bu onun için çok ciddi dertecede travma. Bunun üzerine hamile kalıyor. Bunu taşıyabilecek psikolojik durumu söz konusu değil" dedi.

ÇOCUK YAŞTA HAMİLELİKLER HEM ÇOCUĞUN HEM DE BEBEĞİN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR

Doğuracağı çocuğun kendi organizması tam olarak oluşmadığından dolayı prematüre olma riskinin ve besin yetersizliğinin olmasının söz konusu olduğunu belirten Çokuğraş, "Kendi ruhsal açısından baktığınız zaman çok ciddi ikilemleri yaşayıp daha sonradan intiharlara kadar giden vakaları sizler de biliyorsunuz bizler de biliyoruz.
Çocukların kendilerini cinsel istismardan koruyabilmesi için ailelerinden öğrenmeleri gerekenler var.

Özel bölgelerinin olduğunu anlatmanın gerekliliği var. Bununla ilgili küçük çocuklar için çok güzel kitaplar yapıldı bunları okuyabilirler.

Okula başladığı yaştan itibaren bunun açıklanması gerektiğini düşünüyoruz artık.

Türkiye’de genelde okula başlama yaşı 4 yaş gibi. Onun için 4 yaşından itibaren bunu yavaş yavaş açıklamak lazım" dedi.

CHP'DEN 'ÇOCUK GELİNLİĞİ' PROTESTOSU

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • haberler
  • Kadına şiddet
  • Çocuk
  • haber
  • Cinsel istismar

Sayfa Yükleniyor...