Fırında minekop ve kuşkonmazlı kısır (11 Haziran 2016)

Şef Didem Şenol'dan fırında minekop ve kuşkonmazlı kısır tarifi

Fırında minekop ve kuşkonmazlı kısır (11 Haziran 2016)

Fırında Minekop

Malzemeler:

3 kg'lık 1 adet minekop
Haşhaş tohumu
Zeytinyağı

Kuşkonmazlı Kısır

Malzemeler

Taze çekilmiş karabiber

100 gr şam fıstığı tozu

100 gr kırık şam fıstığı
1 baş taze sarımsak

1 bağ kuşkonmaz

1 bağ maydanoz

2 dal taze kekik

1 bağ taze nane

2 adet taze soğan
250 gr ince bulgur

1 adet limon
250 ml Zeytinyağı (erken hasat )
1/4 bağ roka
Tuz

Fırında minekop ve kuşkonmazlı kısır (11 Haziran 2016) - 1

Hazırlanışı:
-Balığı fileto çıkartın.
-Filetodan takoz kesilmiş balıkları tuzlayıp, haşhaş tohumu atıp kenara alın.
-Bulguru sıcak su ile şişirin
-Kuşkonmazları buharda pişirin
-Otları kesip şişen bulgura katıp soslayın
-Balıkları önce tavada pişirmeye başlayıp, yüksek ısıdaki fırında pişirilişini tamamlayın
-Tabulenin üzerine balıkları, kaseye de çorbayı koyup üzerine dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • yemek tarifleri
  • mutfaginsefleri

Sayfa Yükleniyor...