Uşak'ta Roma dönemine ait kadın heykeli bulundu
21.09.2024 10:53
Son Güncelleme: 21.09.2024 10:53
Uşak'ın Ulubey İlçesi sınırlarında bulunan Blaundos Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında Roma dönemine ait kadın heykeli bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz'da başlatılan kazı çalışmaları kapsamında Ceres (Demeter) Tapınağı'nın batı kısmından bir kadın heykeli gün yüzüne çıkarıldı.

Baş kısmı eksik olan heykel, dönemin sanat anlayışını ve kültürel birikimini yansıtan bir örnek olarak değerlendiriliyor.

Roma dönemi sanat anlayışı ve kültürel mirası hakkında ipuçları veren heykel, Uşak Müze Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına alınarak, eski görünümüne kavuşması için titiz bir süreçten geçiriliyor.

YASAL UYARI
UŞAK Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. UŞAK Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.