Deprem sonrası Antakya'dan Eskişehir'e geldiği minibüsü karavana çevirdi
03.05.2025 10:11
Son Güncelleme: 03.05.2025 10:15
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremi bizzat yaşayan ve ailesinden 16 kişiyi kaybeden Mesut Soyalan, afet sonrası tüm eşyalarını yükleyip Eskişehir'e geldiği minibüsü karavana dönüştürdü.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,8 ve 7,5 büyüklüğünde 2 büyük deprem sonucunda 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Depremin yaraları sarılmaya devam edilirken, Antakya'da afeti yaşayan ve ailesinden 16 kişiyi kaybeden Mesut Soyalan bütün eşyalarını minibüsüne yükleyip Eskişehir'e geldi.

''İLK ALDIĞIMDA BİR KOKOREÇ ARACIYDI''

''MİNİMUM 80 BİN TL MASRAF YAPTIK''

Hurda olarak aldığı minibüsü emek vererek güzel bir hale getirdiğini belirten Soyalan, sözlerine şöyle devam etti:
"İçi daha da iyi olacak inşallah. Millet hep, 'Bu arabalar yol gider mi?' diye düşünüyor. Ben Hataylıyım, Antakya depreminden sonra buraya yerleştim. Yaklaşık 2 senedir buradayım. Antakya'ya 12 kez gidip geldim. Bütün eşyalarımı bu araca koyup geldim, Eskişehir'de yeni bir hayata başladım. Gidecek yerim yoktu, 1 hafta Kanlıkavak'ta kaldım. Çok şükür, sonra bir iş buldum. Evimi de tuttum, bu aracı artık sadece hafta sonları kamp için kullanıyorum."

YASAL UYARI
KAHRAMANMARAŞ Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. KAHRAMANMARAŞ Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.