“2050 yılında benzinli ve dizel otomobillere yasak”

Avrupa Komisyonu 2050 itibariyle benzinli ve dizel motorlu binek otomobillerinin Avrupa şehirlerine sokulmamasını teklif etti.

“2050 yılında benzinli ve dizel otomobillere yasak”

Avrupa Komisyonu’nun ulaştırmadan sorumlu komisyon üyesi Siim Kallas’ın AB üyesi ülkelerin hükümetlerine açıkladığı teklifler, Avrupa’nın karbon emisyonlarının azaltılmasını ve petrol bağımlılığının yüzde 60’a kadar azaltılmasını amaçlıyor.


Avrupa Komisyonu tekliflerin kişisel hareketliliğe saldırı olmadığını söylüyor.

Bu radikal taşımacılık planı 300 kilometre ya da daha kısa mesafeli yolculukların büyük bölümünün trenle yapılmasına dair bir teklifi de içeriyor.

Kallas, “İklim değişimiyle mücadele etmek için hareketliliği azaltmanız gerektiğine dair yaygın inanış doğru değil,” dedi ve ekledi “Rekabetçi taşımacılık sistemleri Avrupa’nın dünyayla rekabet etme yeteneği, ekonomik büyüme, yeni işler yaratılması ve insanların günlük yaşam kalitesinin korunması için hayati öneme sahip.”

Avrupa Komisyonu 2030’a kadar Avrupa’daki araçların yüzde 50’sinin sıfır emisyonlu olmasını, 2050’deyse geleneksel yakıtlı araçların şehirlere girişinin tümden yasaklanmasını istiyor.

Sayfa Yükleniyor...