Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi protokol imzaladı

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası iş birliği yapılmasını kapsayan Afiliasyon Protokolü imzalandı.

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi protokol imzaladı

Uzun süredir gündemlerinde olan Türkiye Enstitüleri Başkanlığı ve Bilimleri Üniversitesi'nin çok zorlu mücadelelerden sonra yasallaştığını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, temel hedeflerinin, tıp eğitimine ve sağlık eğitimi dinamiklerine katkı sağlamak olduğunu aktardı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne çok ciddi ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"100 yıla yaklaşan süreçlerde Sağlık Bakanlığı'nın eğitim ve araştırma hastaneleri var. Bunlar ülkenin yaklaşık yüzde 40-45 uzmanını yetiştiriyor. Bugün 55 eğitim araştırma hastanemiz uzmanlık veriyor. Bu uzmanların standardını yükseltebilmek, vizyonunu geliştirebilmek ve bunu YÖK çatısı altında üniversitelerimizin standardıyla standardize edebilmek adına Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne ciddi biçimde eğitim ve araştırma hastanelerimizin ihtiyacı var. Üniversitemizin, eğitim ve araştırma hastanelerimizdeki dinamiklerimizi, bugünkü konumumuzu korumak değil, gelecek hedeflerimize ulaşma anlamında çok önemli bir sorumluluğu ve misyonu var."

Müezzioğlu ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesisleri ve üniversitelere ait ilgili birimlerin ortak kullanımı ve kurumlar arası iş birliği yapılmasını kapsayan "Afiliasyon Protokolü"nü imzaladı.

PROTOKOL NE GETİRİYOR?

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokolle 55 eğitim ve araştırma hastanesi, aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazanıyor.

Tecrübe paylaşımına olanak sağlayan protokol, uygulamalarda kolaylık ve bir dizi yenilik getiriyor. Buna göre, üniversitenin öğretim üyeleri Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet sunabilecek. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görevli profesör ve doçentler de Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrolarına atanabilecek. Eğitim ve araştırma hastaneleri, eğitim ve hizmet sunumu standartları açısından daha güçlü hale gelecek.

Sağlık Bakanlığı'nın sağlık tesisleri ve üniversitelere ait ilgili birimlerin ortak kullanımı ve kurumlar arası iş birliği yapılması anlamına gelen afiliasyon, halen 12 eğitim ve araştırma hastanesinde uygulanıyor.

Protokolle bu kapsama alınan Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da halen Sağlık Bakanlığı'na bağlı 55 eğitim ve araştırma hastanesine aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) statüsü de kazandırmak için süreç başlatıldı.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA

Yurtdışında fakülte açıp, diploma verebilecek ilk üniversite olma özelliğini taşıyan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin merkezi İstanbul. Üniversite, Sultan 2. Abdülhamit tarafından Türkiye'nin ilk tıp fakültesi olarak kurulan Haydarpaşa'daki "Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane" yerleşkesinde faaliyet gösterecek.

Üniversite bünyesinde tıp, hemşirelik, sağlık bilimleri ve yaşam bilimleri fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü yer alıyor. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğiyle yurtdışında öğrenci yetiştirme dışında sağlık endüstrisi konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

Üniversitenin gelişimine aktif katkı sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı'nın başkanlığında beş kişilik mütevelli heyeti oluşturuldu. Mütevelli heyeti, üniversitenin bilimsel özerkliğine müdahale etmeden, Sağlık Bakanlığı hastanesi imkanlarının üniversiteyle kullanımına destek olacak.

Sayfa Yükleniyor...