Beyin haritalamada küresel işbirliği

Beyin haritalaması konusunda çalışmalar yapan G20 Beyin Girişimi/Nörobilim Zirvesi Almanya’da yapılacak. Üsküdar Üniversitesinin de destek verdiği zirvede beyin haritalama, görüntüleme, matematiksel modelleme gibi konular masaya yatırılacak.

Beyin haritalamada küresel işbirliği

Üsküdar Üniversitesi, Fraunhofer IME Enstitüsü, Beyin Haritalama ve Terapötik Derneği, Beyin Haritalama Derneği ve Nanobiyoelektronik için Ulusal Merkez, G20 Nörobilim Zirvesi kapsamında klinik translasyonel nörobilimi alanında küresel işbirliğini genişletmek için Almanya’nın Hamburg kentinde bir araya gelecek.

Nörobilim - G20 Zirvesi'ndeki 20 bilim insanı, küresel işbirliği, ortaklık, veri paylaşımı ve nörolojik bozuklukların ekonomik ve insani maliyetleri ile mücadeleye yönelik fonların dağılımı için çağrıda bulunacak. 5 Temmuz 2017'de dünyanın önde gelen doktorları, mühendisleri, sinir cerrahları, temel ve klinik bilim insanları G20’yi gerçekleştirmek için toplanacak.

Hamburg'daki Fraunhofer Enstitüsü Müdürü, SBMT üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Carsten Claussen, zirveyle ilgili şunları söyledi:

“SBMT'nin Sinirbilim-20 Girişimi, beyin girişimlerinin küresel konsorsiyumlarının oluşturulması ve dünya çapında yıkıcı olan nöro-psikiyatrik bozukluklarla mücadelede bütüncül bir cephe oluşturmak için gerçekten etkileyici bir yaklaşım.”

“G20 VESİLESİYLE ORTAKLIK KURMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ”

SBMT Türkiye Başkanı ve G20 Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Üsküdar Üniversitesi, Almanya'daki küresel düşünce liderlerinin bu olağanüstü toplantısına ortak sponsorluk yapmaktan onur duymaktadır. N20 vesilesiyle dünya çapında bilim adamları ile çok taraflı ortaklık kurmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

ZİRVEDE NELER KONUŞULACAK?

G20 programında beyin haritalama ve görüntüleme, connectomic, matematiksel modelleme ve yapay zekâ nanokorezyase, nörofotonik ve genomik tedavi için terapötik alanlar tüm yönleriyle ele alınacak. Program, bilim insanlarının yeni teşhis ve terapileri hızla tanıtmalarını sağlayacak bilim ve teknoloji disiplinlerinde bilimsel ilerleme alışverişinde bulunmayı amaçlıyor.

SBMT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Babak Kateb, “Nörolojik rahatsızlıkların dünyadaki insani ve finansal maliyeti çok fazla. ABD'de sadece 5.5 milyon Alzheimer hastasının bakım maliyeti yılda 200 milyar dolara yakın ve bu maliyet 10 yıl içinde 1 trilyon dolara yakın olacaktır. 2015 senesinde demansın dünya ekonomisine maliyeti 818 milyon dolar ve 46,8 milyon civarında hastanın bakımına tekabül ediyordu. Bu rakamlar 2030 senesinde demans için 2 trilyon dolar olacak. Demans bir ülke olsaydı Gayri Safi Yurt İçi Hasılatı (GSYİH) üzerinden 18 numara olurdu” dedi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Beyin
  • Tıptaki Gelişmeler
  • Genel Sağlık

Sayfa Yükleniyor...