Bitkisel karışımlar tedaviyi geciktiriyor

Bitki kökleri, çeşitli otlar ve karşımlar… Bunlar 'doğadan gelen şifa' olarak tanımlansa da bazı hastalıklarda yarardan çok zarar getiriyor.

Bitkisel karışımlar tedaviyi geciktiriyor

Kan şekeri kontrolünde insülin salgısının yetersiz olması durumunu ifade eden diyabet, önemli ancak son yıllarda geliştirilen yöntem ve ilaçlarla tedavi edilebilen bir hastalık.

Diyabetin çözümünü bitki ve karışımlarda aramanın ise tedaviyi geciktirmekten başka bir işe yaramadığını belirten Dahiliye Uzmanı Mehmet Demircioğlu, ilaç yerine bitkisel karışımlar kullanmanın sakıncalarına dikkat çekiyor.

Kan şekerinin düzenli olarak ölçülmesi gerektiğini belirten Dr. Demircioğlu, diyabetin 3 farklı evreden oluştuğunu söylüyor. Demircioğlu, “Başlangıç evresi olan insülin direnci yüksekliği belirtileri yemeklerden sonra oluşan ağırlık hissi, soğuk terleme, diyet yapmaya rağmen kilo verememe, ağız kuruması ve gün içerisindeki halsizliklerdir. Bu duruma müdahale edilmediğinde pre-diyabet (diyabet öncesi) ve diyabet dönemleri oluşmaktadır. Düzenli şeker değeri ölçümleri ile hastalığın insülin direnci yüksekliği evresinde fark edilmesi ve erken tedaviye başlanması önemlidir” diyor.

TEDAVİ SONRASI İLAÇSIZ YAŞAMAK MÜMKÜN
Diyabet böbrek rahatsızlığına, körlüğe, diyaliz ve kalp hastalıklarına neden olabiliyor. Tedavide son beş yıldır kullanılan ilaçlar sayesinde kan şeker düzeyleri normal seviyeye indiriliyor. Zaman içinde ilaçların miktarının azaltılabileceğini belirten Dr. Demircioğlu, “Hatta hastalar ilaçsız yaşayabilecek düzeye gelebiliyor. Çaresi bulunmayan bir durumda başka yöntemlere başvurmak insan için kabul edilebilir bir durumdur fakat diyabet günümüzde tedavisi mümkün bir hastalıktır. Bu nedenle kulaktan dolma bilgilerle hazırlanan bitkisel karışımları tedavi yöntemi olarak uygulamaya gerek yoktur” diye konuşuyor..

ÇAREYİ BİTKİSEL KARIŞIMLARDA ARAMAYIN!
Demircioğlu’na göre, diyabet tedavisine iyi geldiği söylenen ve halk arasında kullanımı bilinçsizce yaygınlaşan bitkisel karışımlar tam olarak saf olmadıkları; birçok madde içerdikleri için faydadan çok zarara yol açıyor. Dahiliye Uzmanı Mehmet Demircioğlu, “Doğal kavramı insanlara sağlıkla eşdeğer bir çağrışım yapsa da doğal ürünler de zararlı olabilir. Zehirli mantar örneğinde olduğu gibi, mantarın doğadan toplanıyor olması onun zararsız olduğu anlamına gelmez. Başkalarından duyulan ya da aktarlardan alınan bitkilere yönelmek yerine; insülin direnci, şeker ortalamaları hemen ölçülmeli, bir an önce tedaviye başlanmalı, gerekli önlemler alınmalıdır” uyarısında bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...