Bölgesel zayıflamaya lazer seçeneği

Çok fazla kilonuz olmadığını, bölgesel zayıflamaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyor, ancak bunun için ne fiziksel aktiviteye ne de diyet programına bağlı kalamıyorsanız lazer lipoliz 'Sculpturing' ile vücudunuzu şekillendirebilirsiniz.

Bölgesel zayıflamaya lazer seçeneği

Yöntem, lokal ve sedasyon anestezi uygulamaları ile hastane ortamında ve alanında uzman hekim tarafından yarı cerrahi olarak uygulanıyor.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yücel Demir, birçok kişinin farklı derecelerde kilo ve bölgesel şişmanlık problemi bulunduğunu söyledi. Bölgesel incelmede yapılacak her türlü uygulamada başarı oranın doğru kişiye doğru yöntemin uygulanması ile mümkün olduğunu vurgulayan Demir, plastik cerrahi tekniklerinin zayıflatma yöntemi olmadığını, ancak bölgesel problemlerin çözümünde etkili olduğunu belirtti.

Demir, vücut şekillendirme için yapılan uygulama sonrasında kişiden uzaklaştırılan dokular kadar bir hafifleme elde edildiğini anlatarak, ''Cerrahi dışı yöntemler, diyet ve spor ile birleştirildiğinde bölgesel sorunlara, fazla kilo problemlerine çözüm bulabileceğiniz yöntemlerdir. Ancak belli bir süreç ve kişinin uyumunu gerektirir'' dedi.

Yarı cerrahi ve cerrahi yöntemlerin, plastik cerrahi tarafından yapıldığını dile getiren Demir, '' Bölgesel problemler için cerrahi yöntemler, kısa sürede radikal bir çözüm sağlar. Kolay kolay geri dönmeyecek şekilde sorunlu kısmı ortadan kaldırır veya azaltır. Yarı cerrahi yöntemler radikal çözüme rağmen ameliyattan ya da anesteziden çekinenler ve henüz operasyon ile çözülmesi gerekmeyen düzeydeki problemlere bir ara çözümdür'' diye konuştu.

Demir, yarı cerrahi yöntemlerin, medikal estetik uygulamalara göre daha çabuk sonuç verdiğini, hastanın daha çabuk toparlandığını ve tam anesteziye gerek kalmadığını söyledi.

ORTALAMA 2 LİTRE YAĞ ÇEKİLEBİLİYOR
Bu alanda son teknoloji ürünü olan ''Lazer Lipoliz'' ile uygun hasta profilinde çok başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Demir, yöntemin obez veya obezite sınırında olmayan, ortalama 1.5-2 litre yağ çekilebilecek kişilere uygulanmasının doğru tercih olacağını ve bölgesel zayıflamada başarıyı artıracağını vurguladı.

Demir, daha önce liposuction ve benzeri bir cerrahi geçirmiş kişilerde, bölgesel düzensizlikler olabildiğini ve yağ çekimine bağlı deri kalitesinde zayıflama görülebildiğini ifade ederek, ''Lazer lipoliz ile düzensizlik riski, emboli ve ciltte çukurluk oluşması riski daha az. En önemlisi ise uygulama sonrasında derideki sarkma ve toparlayamama riski yüzde 25 daha az. Morarma ve şişkinlik riski az olduğundan, hastanın toparlanma süreci kısalıyor. Uygulama sonrası korse kullanım süresi daha kısa'' diye konuştu.

NASIL YAPILIYOR?
Lazer lipolizin diğer adının ''lazer yardımlı liposuction'' olduğunu belirten Demir'in verdiği bilgiye göre uygulama şöyle yapılıyor:

''Hastaya gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, yağların alınacağı bölgeler kalemle çiziliyor. Bu bölgelere girilebilmesi için iç çamaşırının altında kalacak şekilde küçük delikler açılıyor ve bu deliklerden fibiroptik kabloyu, hasta anestezi altındayken yerleştiriliyor. Bu kablo aracılığıyla lazer, yağ dokusuna aktarılıyor. Lazer ile yağ eritilmeye başlanıyor. Eritme işlemi bittikten sonra, kablo çıkartılıyor ve liposuction cihazı ile eritilen yağ çekiliyor. Çekilen materyalin yüzde 85'i erimiş halde geliyor. Yüzde 15'i ise eriyememiş olarak geliyor. Dolayısıyla, homojen bir işlem yapılmış oluyor, idrarla atılımına gerek kalmıyor. Bu nedenle, operasyon sonrasında incelme hemen fark ediliyor. Fakat yine de bunun bir süreç olduğu vurgulanıyor ve esas sonuç üç ay sonra ortaya çıkıyor. Standart bir ölçüde bel ve basen problemi yaşayan hastanın uygulaması yaklaşık 1-1.5 saat sürüyor ve uygulama sonrasında hasta 6 saat gözetim altında hastanede tutuluyor.”

Sayfa Yükleniyor...