'Boşuna doktor dövmüyorlar' sözüne 5 ay hapis

Rize'de kimliğini göstermeden ilaç yazdırmak isteyen vatandaşın, talebini reddeden aile hekimini, "Televizyonlarda görüyoruz, boşuna doktor dövmüyorlar, öldürmüyorlar" sözleriyle tehdit ettiği iddiasıyla açılan davada mahkeme sanığa 5 ay hapis cezası verdi.

'Boşuna doktor dövmüyorlar' sözüne 5 ay hapis

Fındıklı ilçesinde görev yapan Aile Hekimi Ö.S'ye giden A.G., kimliğini göstermeden ilaç yazdırmak istedi. Aile Hekimi Ö.S. kimliksiz ilaç yazmayacağını söyledi. Bunun üzerine A.G.'nin, aile hekimini, "Televizyonlarda görüyoruz, boşuna doktor dövmüyorlar, öldürmüyorlar" sözleriyle tehdit ettiği ileri sürüldü. Aile hekimi yaşanan tartışmanın ardından A.G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sanık A.G hakkında dava açıldı.

SUÇU İŞLEDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Davayı görüşen Pazar 1. Asliye Ceza Mahkemesi verdiği kararda tehdit suçunun işlediğinin tespit edildiğini belirterek sanık A.G.'nin 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme daha sonra cezada indirime giderek 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek 5 yıl süre ile herhangi bir yükümlülüğe tabi tutulmaksızın denetimli serbestlik önlemine tabi tutulmasına karar verdi. Denetimli serbestlik süresi içerisinde zaman aşımının işlemeyeceği uyarısının yapıldığı kararda denetimli serbestlik süresi içiresinde yeni bir suç işlenmesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranılması halinde hükmün açıklanmasına ve cezanın infaz edilmesine karar verdi.

ÖNDER KAHVECİ: SAĞLIKTA ŞİDDET ÇOK CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI

Sağlıkta şiddetin çok ciddi boyutlara ulaştığını kaydeden Türk -sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Her ay yaklaşık bin sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor. Doktorların hastane koridorlarında kurşunlandığı, acil servislerin kalabalık gruplarla basıldığı, 112 çalışanlarının demir çubuklarla saldırıya uğradıklarına hep beraber şahit olduk. Giderek artan şiddete karşı ne yazık ki kalıcı çözümler getirilmiyor. Şiddetin en aza indirilmesi için gerekli çaba gösterilmiyor. Tutuklu yargılama gerektiği gibi işletilmiyor. Sağlıkta şiddet sadece kamu görevlisini darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçların da cezası olmalıdır. Ayrıca sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden belli bir süre bedel ödeyerek yararlanması ile ilgili de bir düzenleme yapılmalıdır" dedi.

Sayfa Yükleniyor...