Bu sorunda beyin görmeyi öğrenemeyebilir!

Göz kapağı düşüklüğü, özellikle çocukluk çağında ortaya çıkmışsa göz ardı edilmemeli. Çünkü sorun ileri boyutta ise çocuğun beyni görmeyi öğrenemeyebiliyor.

Bu sorunda beyin görmeyi öğrenemeyebilir!

Kapak düşüklüğü probleminin ciddiye alınması gerektiğinin altını çizen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Deniz Oral, bazı kişilerde kapak düşüklüğünün yanı sıra çift görmenin de ortaya çıktığını ifade etti. Oral, “Kapak düşüklüğü vücuttaki genel bir nörolojik hastalığın ilk belirtisi de olabilir. Onun için kapak düşüklüğü olan kişilerde vücutta başka bir sorun olmadığından emin olmak gerekir. Aslında ilginç bir şekilde, bazı akciğer tümörlerinde bile kapak düşüklüğü ortaya çıkabilir. Çünkü göz kapağındaki kaslara giden sinirler, akciğerlerin yanından geçiyor” dedi.

BEYİN GÖRMEYİ ÖĞRENEMEYEBİLİR
Çocuk yaşta görülen göz kapağı düşüklüklerinin daha önemli olduğunu belirten Doç. Oral; “Kapak düşüklüğünün görmeyi engelleyecek kadar ileri boyutta olması durumunda çocuğun beyni görmeyi öğrenemeyebiliyor. Bu durumun zamanında fark edilip gerekli tedavinin yapılmaması durumunda çocukta kalıcı göz tembelliği oluşabiliyor” diye konuştu.

Sorunun gerçek ve yalancı göz kapağı düşüklüğü olarak iki gruba ayrılabileceğini belirten Doç. Dr. Oral, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerçek kapak düşüklüklerinde, göz kapağının kendisi aşağı doğru sarkarak görmeyi engelliyor. Yalancı kapak düşüklüğünde ise göz kapağının üzerindeki cilt esneyerek kirpiklerin üzerinden aşağı sarkarak kişinin görme alanını daraltıyor. Kapak düşüklüğü kişinin görme alanını daraltıyor, kişiye sürekli yorgun ve uykulu bir ifade vererek görüntüsünü bozuyor. Kapak düşüklüğünün hangi yaşta ve kimde olduğu son derece önemli. Öncelikle hastada kapak düşüklüğüne neden olacak sistemik başka bir hastalık olup olmadığından emin olmak gerekiyor.”

Sayfa Yükleniyor...