‘Doktorlar tıbbi hatadan yargılanmasın'

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, ''Cumhurbaşkanı nasıl yaptıklarından sorumsuzsa, nasıl hakimler verdikleri kararlardan dolayı yargılanmıyorsa hekimler de yaptıkları işten dolayı yargılanmamalı'' dedi.

‘Doktorlar tıbbi hatadan yargılanmasın'

Prof. Dr. Füzün, DEÜ ve İzmir Tabip Odasınca düzenlenen DEÜ Sürekli Eğitim Merkezindeki ''Tıbbi Uygulama Hataları'' sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yılda 105 bini yatarak olmak üzere toplam 800 bin hastanın tedavi edildiğini söyledi.

Haftada bir, burada yapılan işlerle ilgili soruşturma açıldığını anlatan Prof. Dr. Füzün, en büyük sorunlardan birinin hasta yakınlarına iyi davranılmaması ve bu kişilerin bilgilendirilmemesi olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Füzün, personelin iyi yetiştirilmesi halinde sorunların büyük kısmının aşılacağını, her şeyin başının adalet olduğunu, adaletin olmadığı yerde sağlığın da olamayacağını belirterek, şöyle devam etti:

''Bence hekimler ve çalışanları olur olmaz soruşturulmamalıdır. Bir hekim bilerek adam öldürmediği sürece kendi kurumunda değerlendirilmelidir. Hekimler yaptıkları işten sorumlu olmamalıdır. Elbette hata olabilir. Cumhurbaşkanı nasıl yaptıklarından sorumsuzsa, nasıl hakimler verdikleri kararlardan dolayı yargılanmıyorsa, hekimler de yaptıkları işten dolayı yargılanmamalı.''

EN ÇOK TIBBİ HATA JİNEKOLOJİDE
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete ise dünyada ve Türkiye'de en fazla tıbbi hataların kadın doğumda yaşandığını, aynı anda hem bebek hem de anneyle uğraşıldığı için çeşitli komplikasyonların gelişebildiğini söyledi.

Türk Ceza Yasası'nda hekimin lehine düzenleme yapılması gerektiğini savunan Prof. Dr. Mete, bir hekimin ömrü boyunca kazandığı birikimlerin bir davayla kaybedilebildiğini dile getirdi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer de ''Biz hekimlerin iyi hekimliğe ve adalete ihtiyacımız var'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...