Dut çekirdeği antioksidan kaynağı

İnönü Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, dut çekirdeğinden elde edilen yağın, omega 6 asidi ve antioksidan özellikli E vitamini açısından zengin olduğu belirlendi.

Dut çekirdeği antioksidan kaynağı

Darende Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Uluata, ''Bazı Bitkisel Yağların Karakterizasyonu'' konulu doktora tezinde, bazı meyve çekirdekleri ve tohumlar üzerine araştırma yaptı.

Uluata'nın tez danışmanı İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (İBTAM) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurhayat Özdemir, hiçbir zararı bulunmayan dut çekirdiği yağının, kalp rahatsızlığı olan ya da yüksek kolesterolü bulanan insanların da kullanabileceklerine işaret etti.

Sayfa Yükleniyor...