Süper brokoliyi, İngiltere'deki John Innes Merkezi ve Norwich Gıda Araştırmaları Enstitüsü'nden bilim insanları geliştirdi.

1983'te doğal olarak yüksek seviyede glükofaranin maddesini içeren yabani brokolinin bulunmasından yola çıkan bilimciler, normal brokoliye benzeyen, ancak bu maddeyi 2-3 kat fazla içeren "süper brokoli”ye "Beneforte" adını verdi.

Araştırmacılar "Beneforte"nin sülforafan seviyesini normal brokoliden 2-4 kat artırdığını belirtti.

İngiltere'de satışa sunulmaya başlayan bu brokolinin suda az haşlanarak ya da hafif ateşte az pişirilerek yenmesi tavsiye ediliyor.

Glükofaranin, brokoli ve aynı gruptaki sebzelerde bulunan sülforafan maddesini, bağırsak florasıyla birleştiğinde aktif hale getirme özelliğine sahip.

Daha önce yapılan birçok araştırma sülforafanın kronik iltihapları azalttığını ve bazı kanser türleriyle savaştığını göstermişti.