Kalp krizi gençleri de tehdit ediyor

Risk faktörleri arttıkça kalp rahatsızlığı yaşayan gençlerin sayısı da artıyor ve kalp krizi gençleri de ciddi şekilde tehdit ediyor.

Kalp krizi gençleri de tehdit ediyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, son dönemlerde kalp krizinin gençleri de önemli ölçüde tehdit eder hale geldiğini bildirdi.

Okutan, teknolojinin insanları tembelliğe itmesi, stres gibi faktörlerle kalp ve damar rahatsızlıklarında artış olduğuna işaret etti. Geçmişte 40 yaş üzerindeki kişilerde görülen kalp rahatsızlıklarının artık 30 ve daha küçük yaşlarda da ortaya çıkmaya başladığına değinen Hüseyin Okutan, hastaneye kalp rahatsızlığı şikâyetiyle gelen genç hasta sayısında artış olduğuna dikkati çekti ve ''Risk faktörleri arttıkça, özelikle son dönemlerde kalp rahatsızlığı yaşayan gençlerin sayısı artmaya başladı'' diye konuştu.

GÖĞÜS, SOL KOL, ÇENE VE SIRT AĞRILARINI DİKKATE ALIN
Hastanın ilk defa kalp krizi geçirmesi durumunda bile hayatını kaybetme riski olduğuna değinen Hüseyin Okutan, ailesinde kalp rahatsızlığı olan, şeker hastalığı bulunan, tansiyonu olan ve sigara kullanan kişilerin kalp krizi riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Kişilerin vücudundan gelen tepkileri dikkate alması gerektiğini kaydeden Okutan, ''Göğüs, sol kol, çene, sırt ağrılarınızı dikkate alın ve mutlaka bir doktora başvurun. Bu sıkıntılar kalp krizinin habercisi olabilir'' dedi.

Erken tanının her hastalıkta olduğu gibi kalp hastalığında da kurtarıcı olduğunu vurgulayan Okutan, hastalığın erken teşhis edilmesi durumunda tedavi imkânının kolaylaştığını ve hastanın ileriki dönemlerinde daha rahat yaşama imkânına kavuştuğunu bildirdi. Kalp rahatsızlığını ''çağın en önemli hastalıklarından biri'' olarak değerlendiren Okutan, bu rahatsızlığın her geçen yıl daha küçük yaştaki insanlarda görülmesinin de ciddi bir sorun olduğuna işaret etti.

Sayfa Yükleniyor...