Kalp yükünden ablasyonla kurtuldu

Nabzı, hiçbir neden yokken 230’lara çıkarak kendisine zor anlar yaşatan Hüseyin Aydın, ablasyon yöntemiyle aşırı kalp yükünden kurtularak rahat bir nefes aldı.

Kalp yükünden ablasyonla kurtuldu

Wolf Parkinson White Hastalığı, yani Aritmik Taşikardi-Kalp Ritm Bozukluğu teşhisi konulan Hüseyin Aydın’ı aşırı kalp yükünden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Hasdemir kurtardı.

Dr. Hasdemir, hastalığın kalbin erken uyarılmasından kaynaklandığını belirterek, “Kalpte bulunan elektriğin normal gitmesi gereken yoldan değil, kalbin sağ tarafından ya da solundan daha erken geçmesi, erken uyarılmasına yol açmakta ve kalbin bir anlamda kısa devre yapmasına yol açıyor. Kalpte dolaşan aşırı bir elektrik yükü oluşuyor. Bu nedenle nabız 230’lara çıkıyor” dedi.

Aritmik taşikardi sorununu oluşturan anormal kalp dokusunun, ablasyon yöntemiyle tahrip edilerek ortadan kaldırılabildiğini ifade eden Uz. Dr. Hasdemir, bu tedavi yöntemi hakkında şu bilgileri verdi: “Ablasyon kateter denilen uzun ince aletler yardımıyla yapılır. Kateter ile kasık yoluyla kalp içine ilerlenir. Kateterin kalbin neresinde olduğu röntgen ışınları yardımıyla (floroskopi) izlenebilir. Kateterin ucu kayıt cihazına bağlanarak kalp içi EKG kayıtları alınır ve araştırma ile çarpıntı yapan odak bulunur. Daha sonra yine kateter yardımıyla radyo frekans enerjisi verilerek bu doku 70°C’ye kadar ısıtılarak tahrip edilir ve böylece rahatsızlığa neden olan sorumlu odak ortadan kaldırılır.”

İŞLEMDEN BİN GÜN SONRA NORMAL YAŞAMA DÖNÜLÜYOR
Ablasyon yöntemi ile ritm bozuklarının çoğunda %95 düzeyinde başarı sağlandığını ekleyen Uz. Dr. Hasdemir, “Bu yöntem hastanın hastanede sadece 1 gece yatışını gerektirir. Hasta sonrasında normal yaşantısına geri dönebilir. Ablasyon sayesinde çarpıntı tamamen ortadan kaldırılmakta ve hastalar ömür boyu ilaç kullanmaktan kurtulmaktadır” dedi.

Sayfa Yükleniyor...