Kansere “Nakavt yumruğu"

Özel bir X-Ray cihazıyla kanser hücresine radyasyon verilerek yapılan "Nakavt yumruğu" radyoterapi süresini kısaltıyor. Yöntemi geliştiren Avustralyalı uzmanlara göre bu "yumruğun" başarı oranı %90.

Kansere “Nakavt yumruğu"

Avustralya'da Melbourne Peter MacCallum Kanser Merkezi’ndeki doktorlar tarafından geliştirilen "Nakavt yumruğu” adlı yöntemle radyasyon terapisinin süresinin kısaldığı ve etkin tedavi imkanı yaratıldığı açıklandı.   

Çalışmaya katılanlardan Radyolog Shankar Siva, “Bu yöntemi operasyon yapma zorluğu olan kanser vakalarında kullanıyoruz. Milimetrelere varan hassaslıkta bir tümör tedavisi oluyor. Böylece civardaki sağlıklı hücrelere olabilecek en az zararı vermiş oluyoruz. Ayrıca, başarı oranı yüzde 90 ve acısız bir operasyon” dedi.

"Nakavt yumruğu" yönteminde, yüksek enerjili özel bir X-Ray makinesinde, kanser hücresinin yeri tespit edilerek radyasyon tümöre yoğunlaştırılıyor. Genelde 6 haftalık periyotta her hafta 5 saatlik seanslar halinde yapılan radyoterapinin yeni yöntemle 10 dakikada tamamlandığı ifade ediliyor.

"TÜMÖR 4 AY İÇİNDE KAYBOLACAK"

Yeni yöntemle tedavi edilen ilk kanser hastası Harold Sciberras ise 80 yaşında. Akciğer kanseri hastası olan Sciberras, yüksek enerjili özel bir X-Ray makinesinde tedavi gördü. Harold, bir ay sonra tekrar hastaneye gidecek. Uzmanlar, Sciberras'ın vücudundaki tümörün 4 ay içinde kaybolacağını ileri sürüyor. 

Kansere “Nakavt yumruğu" - 1

DAHA ULAŞILMASI ZOR BÖLGELERDE KULLANILIYOR

"Nakavt yumruğu" yönteminde, çok hassas bir lazer ışınıyla genellikle küçük ve ulaşılması zor bölgelerde bulunan kanser hücreleri hedef alınıyor. Yöntemle özellikle karaciğer ve omurga gibi yerlerde bulunan ikincil derecedeki tümörler tedavi ediliyor.

Sayfa Yükleniyor...