‘Karbonhidratla proteini karıştırın’

'Zayıflamanın yolu insülini düzenlemekten geçer' diyen Diyetisyen Canan Aksoy, protein ve glisemik indeksi düşük karbonhidratları birlikte tüketmekle kilo vermenin kolaylaşacağını söylüyor.

‘Karbonhidratla proteini karıştırın’

Yağların, karbonhidrat ve proteinlere göre daha yüksek enerji içerdiklerini ancak yağsız beslenmenin de sağlıksız olduğunu vurgulayan Diyetisyen Canan Aksoy, doymuş yağların kalp-damar hastalıkları, kanser ve hipertansiyon riskini artırdığı için doymamış yağlar olan bitkisel yağların tüketilmesi gerektiğini belirtti. 

sabah-öğle-ikindi ve akşam öğünlerinde protein ve glisemik indeksi düşük karbonhidratları birlikte tüketmekle düzenli ve sağlıklı kilo vermenin daha kolay olacağını söyleyen Aksoy, “Doymuş yağları ister istemez beslenmemizle zaten alıyoruz, hayvansal gıdaların hepsi az veya çok doymuş yağ içeriyor. Tereyağı bazı söylemlerin aksine beslenmemizde olmaması gereken bir yağ grubudur. Günlük almamız gereken yağların üçte birinin doymuş, üçte birinin çoklu doymamış, üçte birinin ise tekli doymamış yağlardan alınması en sağlıklı seçimdir. Bunu sağlamanın en kolay yolu da bir yemeğinizi zeytinyağıyla pişirirken, diğer yemeğinizi ayçicek-mısırözü yağıyla pişirmenizdir. Tabi ki fazla yağlı olmamasına özen göstererek” dedi.

Hayvansal proteinlerin yağsız olanlarının tüketilmesini öneren Aksoy, kalsiyum etkisine dikkat çekti ve “Yağsız süt ürünlerinin, öğünlerde alınan yağın bir kısmının sindirilmeden atılmasını sağladığı bilimsel çalışmalarla ispatlanmıştır“ ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...