'Kestane hem keyif hem sağlık veriyor'

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Gülay Koçoğlu, kış aylarının sevilen meyvesi kestanenin kanser, kalp ve diyabet hastalıklarından koruduğunu, kan basıncını düzenlediğini söyledi.

'Kestane hem keyif hem sağlık veriyor'

Su oranı düşük olan kestanenin, kalori ve karbonhidrat içeriğinin yüksek olduğunu, bundan dolayı kan şekerini yükseltmediğini ifade eden Prof. Dr. Gülay Koçoğlu'na göre, doyuruculuk açısından 3 kestane bir dilim ekmekle eşdeğer.

"GÜNDE 3 KESTANE TÜKETİN"

Koçoğlu, kestanenin lif oranı çok yüksek olduğu için birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği olduğunu belirterek, "Kanser, kalp, diyabet gibi hastalıklarından korunmada lif oranı yüksek yiyecekler alınması çok önemli. Potasyum içeriği ile dolaşımı ve tansiyonu düzenliyor. Magnezyum da özellikle kemik dokusu için yararlı. Kestanenin sinir sisteminin çalışmasında da olumlu etkileri var. Varis ve hemoroid gibi rahatsızlıkları olanların kestane tüketmesini öneriyoruz. Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...