Merdiven altı üretim dondurmalara dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle ''merdiven altı'' olarak adlandırılan kaçak dondurma üretim yerlerinin arttığı, buralarda üretilen ürünlerin zehirlenmelere yol açabileceği bildirildi.

Merdiven altı üretim dondurmalara dikkat

Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, kaçak üretimle baş edemediklerini belirterek, ''Ne yazık ki merdiven altı olarak tabir edilen bu üretimlerde hiçbir şekilde koşullarına uyulmuyor. Sadece üretimde değil, satışta da uygun şartlar oluşmuyor'' dedi.

Gıda Mühendisi Meliha Gümüş de çocuklarına süt içirmekte sıkıntı yaşayan ailelerin dondurma alternatifini kullanmalarını tavsiye etti.

Gümüş, ''Dondurmayı çocuklarımıza özellikle üretim izni olan, hijyenik ortamına güvendiğimiz yerlerden yedirelim. Çünkü merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen dondurmalardan yedikleri zaman, üründeki bakteri yükü çok fazla olur. Bu da özellikle tüketici grubu olan çocuklara gıda zehirlenmesi olarak yansıyabilir'' uyarısında bulundu.

Sayfa Yükleniyor...