“Organ bağışı” kısa film yarışması için başvurular başladı (Üniversiteliler yarışacak, ünlüler oylayacak)

Ülkemizde 30 bin kişi hayatta kalabilmek için organ nakli, dolayısıyla bağışlanacak bir organ bekliyor. Ancak tüm kampanyalara ve çalışmalara rağmen Türkiye’deki organ bağışı oranları ihtiyacı karşılayacak düzeyde değil. Hayata Bağış Derneği de bu duruma dikkat çekmek ve organ bağışında toplumsal farkındalığı artırmak için üniversiteler arası kısa film yarışması düzenliyor.

“Organ bağışı” kısa film yarışması için başvurular başladı (Üniversiteliler yarışacak, ünlüler oylayacak)

Üniversiteler arası “Organ Bağışı” temalı kısa film yarışmasının jüri  üyeleri, filmleri hem tıbbi hem de sanatsal açıdan değerlendirebilecek isimlerden oluşuyor. Türkiye genelinde tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya,  özellikle kadavradan organ bağışının anlatılacağı, 1 dakikalık  kısa film çalışmalarıyla başvurulabilecek. 23 Şubat’a kadar başvuruların kabul edileceği yarışmada dereceye girenler ise 2 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.                                                           
Yarışmada dereceye giren filmler; birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL ve üçüncüye 1.000 TL kazandıracak.

Hayata Bağış Derneği Onursal Başkanı ve   Bakanlığı Akciğer Nakli Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adnan Sayar’ın önderliğinde, yönetmen Hakan Algül, sinema ve dizi sanatçıları Cengiz Bozkurt, Onur Buldu, Haki Biçici ve Sarp Apak’tan oluşan jüri üyeleri olayı sinematografik açıdan değerlendirirken,  organ nakil koordinatörleri Emel Yanık, Ali Demirel ve Mümin Uzunalan tıbbi açıdan, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mert Kutluk ise mesajın doğru aktarımı konusunda değerlendirme yapmak üzere görev aldı.

Türkiye Motosiklet Platformu’nun da 186 kulüp, 350.000 üyesi ile desteklediği kısa film yarışmasına son başvuru süresi 23 Şubat 2019 olarak belirlendi. Başvuru ile ilgili bilgiye Hayata Bağış Derneği web sitesinde www.hayatabagis.com adresinden ulaşılabilir.  

VİDEO: ORGAN BAĞIŞINDA BULUNMAK İÇİN NERELERE BAŞVURULMALI?

Sayfa Yükleniyor...