"Sağlık eğitimini tek basamak haline getirmek istiyoruz"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, eğitim ve araştırma hastanelerini YÖK bünyesine alarak Türkiye'nin sağlık eğitimini güçlendirmek ve tek basamak haline getirmek istediklerini söyledi.

"Sağlık eğitimini tek basamak haline getirmek istiyoruz"

Avrasya Üroonkoloji Derneği'nin 6. Kış Kongresi ve Kursu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Kongrenin Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde (ATÜ) düzenlenen açılış toplantısında konuşan  Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye'de sağlık alanında yapılan reform ve çalışmaları, Bakanlığın faaliyetlerini ve projelerini anlattı. 52 bin yataklı yeni şehir hastanelerinin yapıldığı ve 50 yıldan eski olan tüm hastanelerin yenilendiği bilgisini veren Gümüş, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın kurulduğunu ve bu kurumun önümüzdeki ay başkan atanarak faaliyetine başlayacağını bildirdi.

İSTANBUL'DA KANSER ENSTİTÜSÜ KURULACAK

İstanbul'da Türkiye Kanser Enstitüsü kuracaklarını söyleyen Gümüş, bu kurumun kanserle ilgili tüm çalışmaları koordine edeceğini, kanserle ilgili çalışma yapan dernek ve kuruluşları, doktorları akredite eden bir kurum haline geleceğini kaydetti.

Türkiye Kalite Akreditasyon Enstitüsü adında bir kurum daha kuracaklarını ifade eden Gümüş, "Bu iki enstitü kurulduktan sonra tüm klinikleri akredite edeceğiz. Kanser Enstitüsü'nün bilim heyeti bu kliniklerle beraber çalışacak, bilim üretecek. Bu şekilde Türkiye'deki sağlık merkezlerinin öne çıkması sağlanacak ve bu merkezlere uluslararası hasta bakma yetkisi de verilecek" dedi.

Gümüş, Türkiye'de 130 bin doktor bulunduğunu ve bunların yaklaşık 85 bininin Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "40 bin uzman hekimimiz, bin 600 doçent ve profesörümüz, bin 200 baş asistan ve 8 bin 500 asistanımız var. Bu ordu iyi organize edilebilirse, bilimsel anlamda iyi neticeler elde edebiliriz. Bu nedenle Türkiye'deki sağlık eğitimini de tek basamak haline getirmek, birleştirmek istiyoruz. Eğitim hastanelerini de üniversite hastanesi haline getirmek istiyoruz. Bu konu mecliste tartışılıyor. 59 eğitim araştırma hastanemizi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında YÖK bünyesine almayı düşünüyoruz." 

Ülkemizin sağlık eğitimini güçlendirmek arzusundayız.

Kongre, açılış toplantısının ardından üroonkoloji alanındaki bilimsel sunumlarla devam etti.

Aralarında Türkiye'nin de bulunuduğu Avrupa ve Asya'nın farklı ülkelerinden 350, Azerbaycan'dan ise 200 hekim ve akademisyenin katıldığı Kongre, yarın yapılacak sunum ve kursların ardından sona erecek.

Sayfa Yükleniyor...