“Sırtta muayenehaneye çıkma dönemi bitti”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşın anasını, babasını, dedesini sırtında muayenehanelere çıkarma döneminin bittiğini, buna tahammül edemeyeceklerini söyledi.

“Sırtta muayenehaneye çıkma dönemi bitti”

Akdağ, Hekimevinde sağlık muhabirleriyle bir araya geldiği basın toplantısında, soruları yanıtladı.

CHP'nin Tam Gün Yasasının iptalini istediği anımsatılıp, ''Sağlıkta insan kaynağının artırılması için muhalefete yaptığı çağrının karşılık bulacağına inanıp inanmadığı?'' sorusu üzerine Akdağ, ''İnanıyorum. Muhalefet ülkenin yararına olan bir işte niçin destek vermesin? CHP Tam Gün Yasasını Anayasa Mahkemesine götürmekle büyük hata etmiştir. Bana göre bu hatalarını daha sonra anladılar. Zaten mahcubiyetlerinden sizin de fark etmeniz lazım'' diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin hala iptal gerekçesini yazmadığına işaret eden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu gerekçenin bir an önce yazılması lazım, çünkü biz bu gerekçeye göre yeni düzenlemeler yapacağız, gerekirse yeni kanuni düzenlemeler yapacağız. Vatandaşımızın anasını, babasını, dedesini, nenesini, kız kardeşini sırtında muayenehanelere çıkarma dönemi artık bitmiştir. Buna tahammül edemeyiz. Anayasasında 'sosyal devlet' yazılı bir ülkede böyle bir düzen kabul edilemez. Bu düzen değişmiştir, değişecektir.''

"ÜNİVERSİTEDE AMELİYAT ÜCRETİ ALINMAYACAK"
Bakanlığının hastanelerinde uzman hekimlerin yüzde 92'sinin tam gün çalıştığını belirten Akdağ, şubattan itibaren üniversite hastanelerinde özel muayene ve ameliyat ücreti alınamayacağını hatırlattı. ''Bu sistemi tarihin çöplüğüne göndermek zorundayız'' ifadesini kullanan Akdağ, bunun hem doktorlara hem de sisteme haksızlık olduğunu söyledi. Geri kalan yüzde 8'lik kısmı da önemli bulduklarını, bunların içinde kadın doğumcuların bulunduğunu bildiren Akdağ, şunları kaydetti:

"KADINLARIN MUAYENEHANEYE TAŞINMASINA RAZI DEĞİLİZ"
''Annelerimizin, hamilelerin, ciddi kadın hastalığı olanların muayenehanelere taşınmasına razı değiliz. Bu hususta da bize hamileler, kadınlar destek vermelidir. Bütün kadın örgütlerine de sesleniyorum; bugüne kadar hiç bir destek görmedik. Enterasandır, yani vatandaşın, kadınların hukukunu korumak sadece Sağlık Bakanlığının, hükümetin işi değil ki. Birçok konuda seslerini yükseltiyorlar, bu konuda da cesurca yükseltmeliler. Bu ülkede yaşayan bir kadın, hastalığını tedavi ettirmek için muayenehaneye gitmeye mecbur mudur? Biz nelerle karşılaştık? Hastanedeki bir ultrason cihazını 'çalıştıramıyorum' diyen bir kişi muayenehanede ultrason çalıştırıyorsa bunu kabul eder misiniz? Onun için bu hususta biz kararlıyız. CHP bu kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürmekle hata etmiştir. Hem siyasi, hem de vicdani olarak hata yaptılar. Bundan da dönsünler. Onun için destek verilmesi gereken yerde aynı hataları tekrarlamayacaklarını ümit ediyorum doğrusu.''

Sayfa Yükleniyor...