Araştırmacılar bu maddelerin, beyin hücrelerindeki "protein ipliklerinin" oluşumunu önleyebileceğini belirtti.

Bilim insanları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren "cinnamaldehyde" maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan "tau" proteinini koruyabildiğini vurguladı.

Çikolata, kırmızı şarap ve yaban mersininde de bulunan "epikatekin"in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.

"Journal of Alzheimer's Disease" dergisinda yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim insanları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçın tüketilmemesi konusunda uyardı.

Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa, tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin yolunu açabilir.