Diyetisyen Esra Kula, pazar tezgahlarında sık görülen çoğu kişinin adını bile bilmediği Trabzon Hurması'nın lifli bir yapıya sahip olduğunu, kabızlığa iyi geldiğini söyledi. Kula, büyük bir Trabzon hurmasının yarısı tükettildiği zaman aşırı bir kalori alınmadığını, kabızlık ve bağırsak sisteminde rahatsızlıkla karşılaşma olasılığının düştüğünü ve kanserin bir numaralı düşmanı olduğunu belirtti. 

Görüntüsü ile domatesi andıran ve pazar tezgahlarında sık görülen Trabzon Hurması'nın tam bir vitamin deposu olduğunu belirten Diyetisyen Esra Kula, "Bu meyvenin anavatanı Uzakdoğu. Türkiye'de 'Trabzon Hurması' olarak biliniyor. Halk arasında bilinen ismi ise; 'Cennet Meyvesi.' Trabzon Hurması en önemli antioksidanlardan. Bağışıklık sistemini korumda kalkan görevi yapıyor. Bu nedenle kanserin bir numaralı düşmanı. Trabzon Hurması bağırsakları düzenliyor kabızlığı önlüyor" ifadelerinde bulundu.

Pazarda kilosu 2.5 TL'den satılan çok tatlı 'Trabzon Hurması'nın kış mevsiminde gözde olduğunu söyledi