İlişkili Haberler

Kalp sağlığıyla ilgili risk faktörlerine dikkat çekmek ve halkı daha sağlıklı bir yaşam tarzı konusunda bilinçlendirmek için farkındalık kampanyalarına imza atan Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), Novartis’in işbirliğinde hazırladığı ‘Kalp Dostu Yemek Tarifleri’ kitabıyla bu kez de kalp ve damar sağlığı için beslenmenin önemine dikkat çekti.

TKD üyelerinin bilimsel katkı yaptığı kitabı yemek blogu yazarı Nilgün Bodur ve diyetisyen Prof. Dr. Murat Baş yayına hazırladı. ‘Kalp Dostu Yemek Tarifleri’ kitabında yoğurtlu pancar salatasından, hurmalı balkabaklı tatlıya kadar, lezzetli ve kalp sağlığı açısından faydalı onlarca tarif ve güvenilir bilgi bulunuyor.

“BESLENME KONUSUNDA BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”

Hedeflerinin kalp dostu sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, insanları beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeye teşvik etmek olduğunu belirten TKD Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin şöyle konuştu:

Prof. Dr. Mahmut Şahin
Prof. Dr. Mahmut Şahin

“Bildiğiniz gibi, ne tür bir beslenmenin sağlıklı olduğu ve kalp damar hastalıklarını önleyeceği konusunda toplumda büyük bir bilgi kirliliği ve karmaşası var. Beslenmeyle ilgili önerilerin çoğu zayıflamaya yönelik diyet tariflerini içeriyor. Amaç sadece zayıflamak değil, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak olmalı. Derneğimizin değerli üyelerinin katkılarıyla hazırladığımız ve ücretsiz dağıtacağımız bu kitapla doğru ve güvenilir bilgiyi kalp hastalarına ve halkımıza ulaştırmış olacağız. Geçtiğimiz yıl ww.kalbinidinlesen.com websitesini halkımızın kullanımına sunmuştuk. Kalp sağlığını korumak, kalp sağlığı hakkında merak edilen her soruya cevap vermek ve sağlıklı bir yaşamın ip uçlarını paylaşmak için oluşturduğumuz bu site, ne mutlu ki, bugün kalp rahatsızlığı ile yaşayan insanlarımız için önemli bir referans kaynak haline geldi. ‘Kalp Dostu Yemek Tarifleri’ kitabının da bir referans kaynak olmasını hedefliyoruz.”

KİTAPTA ÇOK SAYIDA UZMANIN EMEĞİ VAR

Yemek bloğu yazarı Nilgün Bodur ve diyetisyen Prof. Dr. Murat Baş’ın yayına hazırladığı ‘Kalp Dostu Yemek Tarifleri’ kitabına katkıda bulunan uzman hekimler arasında Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu ve Prof. Dr. Mahmut Şahin’in yanı sıra Prof. Dr. Meral Kayıkçıoğlu, Prof. Dr. Alparslan Birdane, Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz ve Prof. Dr. Necla Özer yer alıyor.