Yeni hükümetin sağlıktaki programı

Türkiye, biyoteknolojik ürünler, plazma, tıbbi cihaz ve aşı gibi alanlarda yerli üretimin sağlanmasıyla sağlıkta bölgesinin "öncü ülkesi" olmayı hedefliyor.

Yeni hükümetin sağlıktaki programı

65. Hükümet Programı'na göre Türkiye, sağlık alanında daha kaliteli, daha hızlı sağlık hizmet sunumu için var olan projelerin yanı sıra yeni uygulamalarla yola devam edecek.

Bu kapsamda, fiziken ve ruhen sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla insan odaklı projelerle sağlık alanında çalışmalar yürütülecek. alanında hizmet standardının sürdürülebilirliği sağlanacak, yeni reformlarla hizmet kalitesi yükseltilecek. Sağlık hizmet sunumundan toplumun tüm kesimlerinin faydalanması sağlanacak. Bunun için, sağlık alanındaki insan kaynağı ve hizmet kalitesi sürekli artırılacak.

Türkiye'nin tıbbi teknoloji, ilaç ve kozmetik endüstrisi ile sağlık turizminde kapasitesi yükseltilecek. Türkiye, yerli ve milli üretimin sağlanmasıyla sağlık alanında bölgenin "öncü ülkesi" olacak. Biyoteknoloji Enstitüsü ile ülke içinde biyoeşdeğer ilaçların geliştirilmesine olanak verilecek.

Daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunumu için ülke genelinde hastanelerdeki nitelikli yatak oranının yükseltilmesi için çalışılacak.

SAĞLIK TURİZMİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Sağlıkta küresel bir marka haline gelecek Türkiye'nin, sağlık turizmi alanında da dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girmesi sağlanacak. Türkiye'nin dünyada, yükselen pazar konumunda olduğu medikal turizm, termal sağlık turizmi ve ileri yaş-engelli turizmi alanlarındaki hizmet kalitesi ve rekabet gücü yükseltilecek.

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi Projesi" kapsamında, sağlık sisteminde rol-model uygulamaları hedefleyen bir ülke olarak çalışmaların, bir üniversite çatısı altında yapılanmasına olanak sağlanacak.

"Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Öncelikli Dönüşüm Programı" ile tütün kullanımı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile etkin bir şekilde mücadele edilecek. Ayrıca sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, gıda güvenilirliği ve ruh sağlığının geliştirilmesi için çalışmalar yürütülecek.

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILACAK

Yeni dönemde de bir yandan temel sağlık hizmetleri geliştirilirken diğer taraftan koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilecek. Bu kapsamda, koruyucu hekimlik yaygınlaştırılacak ve sağlıklı yaşam kültürü teşvik edilecek. Sağlık okuryazarlığının geliştirilmesine yönelik uygulamalar, bu amacın hayata geçirilmesinde en etkili ve kapsayıcı politika aracı olacak.

Aile Sağlığı Merkezlerinde yeniden yapılanmaya gidilerek, koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra aile hekimliği, tedavi hizmetleri, evde sağlık, 112 acil sağlık hizmetleri bütüncül bir anlayışla ele alınacak ve yeni bir yapı kurulacak. Birinci basamak ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin entegrasyonu sağlanacak.

YERLİ ÜRETİM ARTTIRILACAK

Bilgi ve İletişim Teknolojileri destekli entegre uzaktan sağlık ve bakım uygulamaları yaygınlaştırılacak. Evde sağlık hizmetleri geliştirilecek. Ayrıca, ağız ve diş sağlığının düzenli kontrollerle takip edilmesi sağlanacak.

Biyoteknolojik ürünlerde yerli üretim artırılacak. Yerli plazma ürünleri üretilecek. Türkiye, bu teknolojiyi üretebilen ve kullanabilen sayılı ülkelerden biri haline getirilecek.

Kişiye özel kanser tedavisini öngören "ONCOGEN" projesi hayata geçirilecek. Türkiye, milli aşı projesiyle kendi aşısını üretecek.

Kamu ve özel sektör ortaklığıyla hayata geçirilmeye başlanan "şehir hastaneleri" projeleri tamamlanacak. Uluslararası deneyimler de dikkate alınarak, şehir hastanelerinin yönetim dinamiklerinin işlevsel bir şekilde tesis edilmesi sağlanacak.

Sayfa Yükleniyor...