Yılbaşı sofrasına hafif dokunuşlar

Diyetisyen Berrin Yiğit, yeni başlangıçlar için formda olma planlarının yapıldığı yılbaşı gecelerinde lezzetli ama hafif yiyeceklerle kalori bombardımanından korunmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Yılbaşı sofrasına hafif dokunuşlar

Yeni bir yılın coşkusunu yaşatan yılbaşı geceleri, insanların lezzetli yiyecekler yemek, şık giysiler giymek ve gönüllerince eğlenmek istedikleri zaman dilimi. Ama bu gece, aynı zamanda yeni başlangıçlar için formda olmanın planlarının yapıldığı bir dönem. Diyetisyen Berrin Yiğit, bu özel gecede hem lezzetli hem de formda sofralar kurmak için özel tarifler veriyor. İşte yılbaşı sofralarına hafif dokunuşlar yapacak o tarifler:

YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler: 2 adet kereviz, süzme yoğurt, ligh yoğurt, 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, pulbiber, çörekotu, sarımsak.
Hazırlanışı: 2 adet kereviz rendelenir, alacağı kadar süzme yoğurt light yoğurt karışımıyla harmanlanır. Üstüne dövülmüş 2 yemek kaşığı ceviz, pul biber serpilir, çörekotu ve sarımsak katılır.

KÖZLENMİŞ KIRMIZIBİBER DOLMASI
Malzemeler: Közlenmiş kırmızı dolmalık biber, patlıcan ezmesi, lor peyniri, susam, kurutulmuş domates, ton balığı.
Hazırlanışı: Malzemelerden seçerek farklı içler doldurup dolma gibi sarabilirsiniz. Sushi boyutlarında sarmanızı tavsiye ederim.

CHERRY DOMATESTEN KARDAN ADAM
Malzemeler: Domates, lor peyniri veya süzme yoğurt, maydanoz.
Hazırlanışı: İri domatesleri seçip altta daha büyük parça kalacak şekilde kesin. Arasına lor peyniri veya süzme yoğurt sıkıp üst parçayı kapatın. Arasına bir dal maydanoz geçirin.

KABAK KAVURMA
Malzemeler: 3 adet kabak, ince kıyım 2 yemek kaşığı dereotu, 2 diş sarımsak, aldığı kadar light yoğurt, 1 küçük havuç.
Hazırlanışı: Rende kabak kavrulur, suyunu çekince sarımsaklı dereotlu yoğurtla karıştırılır. Başka bir tavada rendelenmiş havuç kavrulur. Yoğurtlu kabağın üstüne soğuyunca pişmiş havuç konup soğuk servis edilir.

YILBAŞI SALATASI
Malzemeler: Dereotu, maydanoz, sarı-kırmızıbiber, Meksika fasulyesi, nar, zeytinyağı, nar ekşisi.
Hazırlanışı: İnce kıyım dereotu, maydanoz, sarı kırmızıbiber karışımı haşlanmış Meksika fasulyesi ve nar ile harmanlanır. Zeytinyağı ve nar ekşisi sosu dökülür.

SICAK PATLICAN SALATASI
Malzemeler: Közlenmiş patlıcan, 1 yemek kaşığı tereyağı, yeşilbiber, soğan, domates, patlıcan, pul biber.
Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanlar ezilir. 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. İnce kıyım yeşilbiber, soğan, domates yumuşayınca üzerine patlıcan eklenip çok az pişirilir. Acı pulbiber eklenir, sıcak servis edilir.

ATOM
Malzemeler: Light yoğurt / süzme yoğurt, kırmızı kuru biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Hazırlanışı: Biberler parçalanıp yağda kavrulur, yağı ile beraber yoğurdun üzerinde servis edilir.

ÇİĞ KABAK
Malzemeler: 3 adet kabak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bol dereotu ve pulbiber.
Hazırlanışı: Kabaklar yıkanır, kabukları soyulmadan zar inceliğinde dilimlenir. Üzerine zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu, bol pulbiber dökülerek servis edilir.

Sayfa Yükleniyor...