'01:55' izleyiciyle buluştu

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi (ZKSM), Ayça İnci ve Hakan Bilgin’in rol aldığı '01.55' adlı oyunuyla Tiyatro Retorik’i ağırladı.

'01:55' izleyiciyle buluştu

Ali Yaylı’nın yönettiği oyun, bildik bir karı-koca hikâyesi anlatır gibi başlıyor. Çok temel toplumsal sorunlarımızdan biri olan iletişimsizliği konu alıyor. Birbirimizi anlayıp, dinlemekten ne kadar uzak kaldığımızı sorgulayan oyun, bir kadının çocukluğunda yaşadığı travmaların tüm yaşamına ve evlilik hayatına nasıl etki ettiğini anlatıyor.

"HEPİNİZE TANIDIK GELECEK"

Oyunda Ayça İnci ile başrolü paylaşan Hakan Bilgin, “Hayatta herkesin yaşadığı birçok travmasının olduğunu, insanların geçmişiyle yüzleşmedikçe de bu olumsuz tecrübelerinin başka sorunlara yol açabileceğini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Bilgin, “On senedir tanıdığınız bir insan bir anda ummadığınız bir şey yaptığında ‘Bu adam niye bunu yaptı?’ dediğimizde onun o davranışının çocukken yaşadığı bir olaydan kaynaklandığını anlayabiliyoruz. Yani hiçbir şey göründüğü gibi değil. Başka yerden baktığında işin çok başka boyutunu görebilme ihtimalin var. Meseleye psikolojik olarak derinlemesine bakan bir oyun. Ama aynı zamanda bunu eğlenceli bir şekilde seyirciye anlatmaya çalışıyoruz. Finalde de seyirciyi şaşırtıyoruz. Herkesin haklı ve aynı zamanda haksız olabildiğini anlatan bir oyun 01.55” açıklamasını yaptı.

'01:55' izleyiciyle buluştu - 1

Sayfa Yükleniyor...