Çağdaş sanat, TOG Bazar'da yeniden hayat buluyor

2002 yılından beri 17-25 yaş arası gençlerin güçlendirilmesi için çalışmalar sürdüren Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenecek olan  TOG Bazar, Yapı Kredi Crystal Kart ana sponsorluğunda bugün, Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşecek.

Çağdaş sanat, TOG Bazar'da yeniden hayat buluyor

Geçtiğimiz yıl 511 bin TL bağış sağlayan ve 2.284 ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen TOG Bazar, bu sene çocukların daha iyi bir dünyada yaşayabilmesi için “Çocuk Hakları” teması konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Çocukların onurlu, saygın ve adil bir yaşam sürmeleri için çalışmalar yürüten Toplum Gönüllüsü Gençler, TOG Bazar 2016'dan elde edilecek gelirin bir bölümüyle projelendirilecek olan “Çocuklarla Hak Temelli Çalışma Eğitimi”ne katılacaklar. Bu eğitimlerle çocuk hakları konusunda daha da güçlenecek olan gençler; çocuklarla çocuklar için ve toplumsal barış yolunda çocuklarla birlikte üretecekler.

TUVALDEN TOG ÜRÜNLERİNE

TOG Bazar, onuncu senesini sanata destek vererek kutlayacak. 150 markanın katılacağı etkinlikte kurulacak olan TOG Vakfı özel standında çağdaş resmin önde gelen isimlerinden Selma Gürbüz ve Ekrem Yalçındağ imzalı özel tasarım ürünler TOG Bazar ziyaretçileriyle buluşacak.

El yapımı kağıt üzerine mürekkep, tuval üzerine yağlı boya teknikleriyle hayata geçirilmiş olan eserler bu iş birliği ile beraber bambaşka formatlarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Ekrem Yalçındağ’ın “İsimsiz” isimli, geometrik desenlerin ön plana çıktığı eseri yepyeni 5 farklı renk çalışmasıyla, Selma Gürbüz’ün “Ormanı görmek”, “Kuş cenneti”, “Yaban horozları”, “Kurbağa konuşmaları” ve “Yaban kazları” eserleri TOG logosu eşliğinde kalem kutusundan minik çantaya, gözlük ve telefon kılıflarından deftere pek çok üründe yeniden hayat bulacak.

TOG BAZAR HAKKINDA

2005 yılından bugüne kadar elde ettiği 3 milyon 402 bin TL bağışla 28.355 gencin sosyal sorumluluk eğitimi almasına ve Toplum Gönüllüsü gençlerin sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmesine destek oldu.

TOG HAKKINDA:
Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlar. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirler. Bu projeler, sadece toplum katkı sağlamakla kalmazlar, asıl önemlisi gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarını sağlar ve kişisel gelişimlerini destekler.
2015 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 60.761 genç proje gönüllüsüyle 1.468 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi/etkinliği/kampanyası ve 452 akran eğitimi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadır. Türkiye’nin 79 ilinde gençlik grubu veya üniversite topluluğu/kulübü olarak faaliyet gösteren ve 126 örgütlenme ile aktif olan Toplum Gönüllüsü gençler 2015 yılında 621.014 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmüşlerdir.

SELMA GÜRBÜZ HAKKINDA

Selma Gürbüz 1960 yılında İstanbul’da doğdu. 1980-1982 yılları arasında Exeter College of Art Design’da aldığı eğitimin ardından, 1984 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu.
Son dönem kişisel sergileri arasında “Saydam Hayaller”, Rampa, Istanbul (2014), “Uzun Gece. Uzak Yolculuklar.”, Rampa, Istanbul (2013); “Mind’s Eye”, Lawrie Sahbibi Gallery, Dubai (2011); “Shadows of Myself”, Rose Issa Projects at Leighton House Museum, Londra (2011); “Arketip”, Antrepo No: 3, İstanbul (2010), “Güneşli Gölgeli”, Galeri Apel, İstanbul (2008) ile Makii Masaru Fine Arts, Tokyo (2007); “Feline I”, Galerie Maeght, Paris (2006); “Feline II”, Galeri Apel, İstanbul (2006) ve “Cin ile Peri”, Galeri Apel, İstanbul (2004), “Yünname”, Galeri Apel, İstanbul (2000) ve “Karaname”, Galeri Apel, İstanbul (1999) sayılabilir.
Gürbüz ayrıca çok sayıda ulusal ve uluslararası karma sergilere katıldı. Bunlardan bazıları, “Hayal ve Hakikat” (2011), “Gelenekten Çağdaş’a” (2010), “Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar” (2009) ile “Modern Deneyimler” (2008), İstanbul Modern, İstanbul; “Cara a Cara” (gezici sergi), Marco Del Re ile, Galerie Maeght, Paris ve Barselona (2003); “Harem Fantezileri ve Yeni Şehrazadlar“ [Fantaisies du Harem et les Nouvelles Shéhérazades], (gezici sergi), Museum of Contemporary Art, Barselona ve Doğa Bilim Müzesi, Lyon (2003); ”Sirk” [Le Cirque] (gezici sergi), Gérard-Georges Lemaire, Edition Eric Koehler, Athenee-Theatre Louis Jouvet, Paris, Espace Mira Phalaina, Montreuil ve Novomestka Radnice, Prag’dır (1996). Diğer projeleri arasında “Fütürist Sahne Perdesi Tasarımı”, Revues Parlées, Centre Georges Pompidou, Paris (1996); “Automatic Games”, Kwangju Bienali, Kore (1995) ve “Cafélerin Doğusu” [L'Orient des Cafés], (gezici sergi): Fransız Kültür Merkezi, Kahire, İskenderiye, Atina, Selanik, Kudüs, Tel Aviv (1992) yer alır.
Selma Gürbüz İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

EKREM YALÇINDAĞ HAKKINDA

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 1994-1999 yılları arasında Frankfurt’taki Staedelschule’de Prof. Hermann Nitsch ile çalıştı. 2001 yılında Bad Ems’deki Balmoral Şatosu’nda burslu olarak bulundu. Yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve grup sergilerine katıldı.

Yalçındağ, tuval resimlerinde, geometrik düzendeki desenlerinde yarattığı sürekli devinimlerle ritmik ve simetrik bir uyum oluşturuyor.

Sayfa Yükleniyor...