NTV

Yağmur altında objektife yansıyan şehirler

05.03.2013 13:36

Fotoğraf sanatçısı Christophe Jacrot 'Bir fotoğrafçı olarak dünyayı yakalamanın 2 yolu var, birisi dünya üzerindeki kötülüğü yakalamak bir diğeri ise bu kötülüğü estetize etmek' diyor. Christophe kendi adına ikinci yolu tercih edenlerden olduğu için yağmurlu, karlı yani çoğu insana göre 'kötü' hava koşullarında objektifini konusuna çeviriyor. Christophe kendi bakış açısını 'Kendimizi doğal olandan korumakla çok meşgul olduğumuz için bu gezegen çoğumuzdan kaçıyor. İnsanoğlu doğanın sunduğu kar, yağmur gibi şeylerden kaçınarak adeta hayaletimsi bir silüete dönüşüyor' diye açıklıyor.Jacrot dünyayı dolaşarak büyük şehirleri (New York, Hong Kong, Paris vb.) yağmur altında fotoğraflıyor.

Paris

Paris

Fotoğraf sanatçısı Christophe Jacrot 'Bir fotoğrafçı olarak dünyayı yakalamanın 2 yolu var, birisi dünya üzerindeki kötülüğü yakalamak bir diğeri ise bu kötülüğü estetize etmek' diyor.
Paris 1

Paris

Christophe kendi adına ikinci yolu tercih edenlerden olduğu için yağmurlu, karlı yani çoğu insana göre 'kötü' hava koşullarında objektifini konusuna çeviriyor.

Paris 2

Paris

Christophe kendi bakış açısını 'Kendimizi doğal olandan korumakla çok meşgul olduğumuz için bu gezegen çoğumuzdan kaçıyor. İnsanoğlu doğanın sunduğu kar, yağmur gibi şeylerden kaçınarak adeta hayaletimsi bir silüete dönüşüyor' diye açıklıyor.
Paris 3

Paris

Paris 4

Paris

New York 5

New York

New York 6

New York

New York 7

New York

New York 8

New York

New York 9

New York

New York 10

New York

Tokyo 11

Tokyo

Tokyo 12

Tokyo

Tokyo 13

Tokyo

Tokyo 14

Tokyo

Tokyo 15

Tokyo

Tokyo 16

Tokyo

Tokyo 17

Tokyo

Tokyo 18

Tokyo

Hong Kong 19

Hong Kong

Hong Kong 20

Hong Kong

Hong Kong 21

Hong Kong

Hong Kong 22

Hong Kong

Hong Kong 23

Hong Kong

Hong Kong 24

Hong Kong

Hong Kong 25

Hong Kong

Hong Kong 26

Hong Kong