Kerem Görsev'in 17'nci albümü 'Spring Water' çıktı

Kerem Görsev'in, Los Angeles'ta United Records'ta kaydettiği 17'nci albümü 'Spring Water', Emre Plak etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kerem Görsev'in 17'nci albümü 'Spring Water' çıktı
Kerem Görsev'in 17'nci albümü 'Spring Water' çıktı - 1

Ünlü caz piyanisti Kerem Görsev, 17'nci albümü 'Spring Water'ı çıkardı. 

Tüm bestelerin Kerem Görsev'e, düzenlemelerin ise daha önce Londra Philharmoni ve Prague Philharmoni orkestra kayıtlarında beraber çalıştığı 2 Grammy ödüllü Piyanist & Aranger Alan Broadbent'e ait olduğu albüm kayıtlarını, Grammy ödüllü efsane Bill Schnee üstlendi. Davulda Joe LaBarbera, kontrabasta Darek Oles eşlik etti. L.A. Strings 24 kişilik ekipleriyle albümde yer aldı.

Albümün mastering çalışmaları, UK Manchester'da Gareth Williams tarafından yapıldı. Stüdyoda albüm kayıt esnasında  Alper Nakri tarafından Lady Misty ve Simple Day adlı parçalara video çekildi.

"Spring Water" albümü CD & LP olarak Emre Grafson müzik tarafından basıldı.

Bu albümün diğer bir özelliği de Kerem Görsev'in piyano ile tanışmasının 50. yılına denk gelmiş olması. Kerem Görsev, 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı yarı zamanlı piyano bölümüne girip daha sonra 1972 yılında Devlet Konservatuarı'na geçerek eğitimine devam etmişti.

Kerem Görsev, hayatta en mutlu olduğu anlardan birinin, Alan Broadbent'in, kendi bestelerini aranje edip, e-postayla notaları ve müzikleri yollaması ve değişik parçaların art arda gelmesi olarak anlatıyor. Tam da bu noktanın, kendisini dünyanın en varlıklı kişisi ve Bill Gates’ten de zengin hissetmesini sağladığını ifade ediyor.

KEREM GÖRSEV ALBÜMÜNÜ NASIL ANLATTI? 

"Claus Ogerman, Gordon Jerkins, Nelson Riddlle, Robert Farnon, Johnny Mandel, Alan Broadbent gibi efsane aranjörlerin yazdıkları orkestrasyonları hayranlık ötesi bir duyguyla dinleyip hayaller âlemine girerdim. Dünya caz tarihine baktığımız zaman kadın ve erkek vokalistlerin ve tüm caz müzisyenlerinin büyük orkestralar veya yaylılarla yaptıkları çok özel kayıtları görürüz. Konservatuar yıllarımda keman ve viyola çaldığım için büyük yaylı gruplarını dinlemek bana başka duygular vermiştir.

1996 yılında yaptığım 'For Murat' albümümde Türkiye’nin değerli aranjörü Kamil Özler’le iki parça için büyük orkestrayla çalıştık. Bu çok zevkli seslerin devamını istedim."

Sayfa Yükleniyor...