Pera'daki Hayalet TOG özel gösterimi

Pera'daki Hayalet oyunu 12 Nisan Salı akşamı Ses Tiyatrosu’nda Toplum Gönüllüsü gençlerin sosyal sorumluluk projelerini desteklemek için sahne alıyor.

Pera'daki Hayalet TOG özel gösterimi

Müjgan Ferhan Şensoy’un yazıp yönettiği Pera’daki Hayalet oyunu 12 Nisan 2016 Salı günü saat 20:00’da perdelerini TOG için açıyor.

Bilet satışlarından elde edilen gelir, Toplum Gönüllüsü gençlerin Türkiye’nin her yerinde gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak. Ayrıca izleyiciler, biletlerini alırken Toplum Gönüllüsü gençler için de bir bilet alabilecekler. Gençler için alınacak biletler aracılığıyla Toplum Gönüllüsü gençler de o gün oyunu izleyebilecekler.

Türkiye nüfusunun yüzde 18'ini, 15-24 yaşları arasındaki gençler oluşturuyor. Bu yaklaşık 12,5 milyon kişi demek. Bu rakamlar, gelişen bir ülke için ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzun göstergesi. TOG, 2002 yılından beri bu büyük potansiyeli değerlendirmek, gençliğin sesini yükseltmek, gençlerin güçlendirilmesini ve desteklenmesini sağlamak için Türkiye'nin 79 ilinde 126 üniversite kulübü/topluluğu ile çalışıyor. 

Gençlere alternatif bir yakın sosyal çevre sağlayan ve gençlerin bireysel gelişimlerini destekleyen, yaşam boyu öğrenme yaklaşımıyla, gençlerin okul ortamları dışında kendilerini ifade etmelerini sağlayan ve kendi yaşam pratiklerini kazanmalarına imkan veren Toplum Gönülleri Vakfı, gençlerin fikirlerini projelere dönüştürmelerine, hareket ve etkileşim içinde olmalarına, özgüveni yüksek, sorunların çözümüne yönelik inisiyatif alan, aktif bir yurttaş olarak gelişimine destek oluyor.

PERA’DAKİ HAYALET

Pera’daki Hayalet; “Ünlü olmakla, daha doğrusu "Olmak"la kafayı bozmuş gençlerin hikayesi hikayemiz, bizim jenerasyonumuzun, bizim dejenerasyonumuzun, hikayesi.” diyoruz. 

“Olucam ben! Çok Meşur olucam ben!” i takmış kafalarına bu gençler. “Olucam Ben” şarkısında şöyle ifade ediyorlar kendilerini: 

“Gencim ben ve de güzelim hem. E neyim eksik?
Hırslıyım, tuttuğumu koparırım

E neyim eksik? 

Star olcam, gasteye çıkıcam ben, heryerde hep beni, hep beni görcen sen. İnstagram inlicek, twitter gümlicek ve olcam ben!” 

Şarkıcı olmak hayaliyle yanıp tutuşan Nağme, Zuhal Olcay hayranıdır, onun gibi olmak onun gibi şarkı söylemek ister. Fakat annesinin ve karşısına çıkan karakterlerin baskısıyla istediği yolu tercih etmeyip, “popüler” olan yolu seçmek durumunda kalır ve birden bire kendini mutsuz olduğu bir ünlülük serüveni içinde bulur. 

Oyunumuz Nağme ve bu süreç üzerinden bizim jenarasyonumuzu, dejenarasyonumuzu, ünlülük kavramıyla olan ilişkimizi sorguluyor. 

Beyoğlunda geçiyor hikayemiz, biz bozulurken en çok bozulan bizim yozlaşmamıza kronolojik olarak en çok uyan mekan beyoğlu. Ütüsüz pantalonla çıkılmazdı Beyoğlu’na diyor babam! Ütülü pantolon kalmadığı gibi beyoğlu da kalmadı, Beyoğlu'nun son incilerinden biri Ses Tiyatrosu oraya yakıştırdık hikayemizi, keşke desin izleyen, keşke hala buralar böyle olsa, biz beyoğluna giyinip kuşanıp çıksak, kıyafetlerimizi akşamdan hazırlasak desin. Bir Beyoğlu şarkısıyla açılıyor oyunumuz. 

“Kayboldu nezaket

Yok oldu mahremiyet Masumiyet bir müze artık Giyim kuşam n’oldu
Çok bozuldu Beyoğlu

Bu nasıl kalabalık bi yalnızlık” 

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI (TOG) HAKKINDA

Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlar. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirler. Bu projeler, sadece toplum katkı sağlamakla kalmazlar, asıl önemlisi gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarını sağlar ve kişisel gelişimlerini destekler.

2015 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 60.761 genç proje gönüllüsüyle 1.468 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi/etkinliği/kampanyası ve 452 akran eğitimi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadır. Türkiye’nin 79 ilinde gençlik grubu veya üniversite topluluğu/kulübü olarak faaliyet gösteren ve 126 örgütlenme ile aktif olan Toplum Gönüllüsü gençler 2015 yılında 621.014 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmüşlerdir.

ORTAOYUNCULAR 2015 HAKKINDA 

Yazan&Yöneten: Müjgan Ferhan Şensoy 

Müzik Direktörü: Cem Öget 

Sayfa Yükleniyor...