Safra kesesi taşlarını "sanata" dönüştürdü

Gaziantep'te 8 yıldır mozaik sanatıyla uğraşan Gülçin Sökücü, patoloji uzmanı eşinin insan vücudundan çıkardığı taşları mozaik sanatıyla buluşturdu.

Safra kesesi taşlarını "sanata" dönüştürdü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür Müdürlüğünce düzenlenen "Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması"nda sergileme ödülü alan "Yaradılış" isimli eserin sahibi iki çocuk annesi Sökücü, gazetecilere yaptığı açıklamada, patoloji uzmanı eşini ziyaret ettiğinde, safra kesesinden çıkan taşları gördüğünü ve renkli olması dolayısıyla ilgisini çektiğini söyledi.

Safra kesesi taşlarını "sanata" dönüştürdü - 1

Bu taşlarla mozaik yapabileceğini düşündüğünü dile getiren Gülçin Sökücü, "Yaklaşık iki senedir izin aldığımız hastalardan çıkarılan taşları biriktirdik. Daha sonra bu taşları bir araya getirerek 'Yaradılış' isimli eserimi oluşturmaya çalıştım. Yaklaşık bir ayda bitirdiğim eser, soyut bir çalışma. Burada, altın tohumlar, bir kadın rahmi yaradılışı, geometrik desenler de dünyanın bir düzen içerisinde olduğunu, bir doğumun ve bir de ölümün olduğunu anlatmaya çalıştım" dedi.

HASTALAR DA BEĞENDİ

Taşların rengarenk olduğunu anlatan Sökücü, "Bazıları inci gibi, bazıları mısır tanesi gibi ve kadınlarda daha çok renk oluştuğunu fark ettik. Safra kesesi taşı ağırlıklı, böbrek taşı ve doğal taş var. Erkeklerden çıkan taşların renginin siyah, kadınlardan çıkanların ise rengarenk olduğunu gördüm. Bu da doğurganlıkla ilişkili bir şey. 'Yaradılış' tablosuyla da çok ilişkili. Taşa rengini veren mineraller, doğal taşı oluşturuyor" diye konuştu.

Safra kesesi taşlarını "sanata" dönüştürdü - 2

Eseriyle ilgili çok güzel yorumlar aldığını kaydeden Gülçin Sökücü, "Taşlarını veren hastalar çok beğendiler. Taşların insan vücudundan çıktığını ilk öğrenenler ise çok şaşırıyorlar. Bu kadar farklı taşların bir araya geldiği eserin dünyada ilk olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...