3 bin rakımda rafting keyfi
04.09.2020 11:48
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki yüksek rakımlı dağlarda bulunan gölde rafting yarışmasına hazırlanan sporcular, Şırnak, Hakkari ve Van üçgenindeki 3 bin rakımda çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 3 yıldır faaliyet gösteren Kato Rafting ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ekipleri ilçe doğa sporlarının yanı sıra rafting ve dağ tırmanışları gerçekleştirmeye başladı.
Sporcular Hakkari, Van ve Şırnak il sınırları içinde bulunan Yeşilöz köyü Faraşin yaylasındaki 3 bin rakımlı Çalyan gölünde ilk defa rafting yaptı.

Kar sularından beslenen doğal gölde günlerce antrenman yaparak yarışmalara hazırlanan sporcular herkesi rafting yapmaya davet etti.
Dernek Başkanı Serdar Gükçe Türkiye şampiyonalarına katılmak için her alanda antrenman yaptıklarını belirtti.



Beytüşşebap ilçesinin en yüksek rakımlı yaylası olan Faraşin Yaylasında rafting yapan sporcuların bulunduğu yer yıllarca terör örgütleri tarafından kullanılıyordu.


Yarışmalara doğal gölde hazırlanıyorlar
Şırnak’ta sadece ilkbahar aylarında su debisi yükselen Habur Çayında rafting yapan sporcular ilçedeki yüksek rakımlı yaylada bulunan doğal gölü yılın her vakti antrenman alanı olarak kullanıyor.


YASAL UYARI
BEYTÜŞŞEBAP Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. BEYTÜŞŞEBAP Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.