'2010-2015 Galatasaray'ın yükseliş yılları olacak'

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul toplantısında konuşan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, gelecek yıllar için oldukça ümitli olduklarını vuruladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Anadolu Auditorium'da gerçekleştirilen toplantıda üyelere açıklamalarda bulunan Işın Çelebi, yaşanan global ekonomik krizden tüm Avrupa futbol endüstrisinin ciddi şekilde etkilendiğini, hatta İngiltere'de artan borçları nedeniyle bazı kulüplerin mali krize girdiğini vurgularken, Galatasaray'ın ise sağlıklı bir geçiş süreci atlattığını dile getirdi.


Galatasaray Kulübü'nün geride kalan önemli ekonomik sıkıntıların ardından, toplam 5 bankanın desteğiyle 70 milyon dolarlık sendikasyon kredisi almasının, ekonomik açıdan geldikleri noktanın en önemli işareti olduğuna değinen Çelebi, ''Yeni stadımız bu yıl sonuna kadar kullanıma girecek. Riva Projesi'yle çok önemli bir gelir kapısı oluşacak. Kulüp olarak vadesi geçmiş tüm kamu vergi borçları ödedik ve Futbol A.Ş. ile Sportif A.Ş'nin birleşmesi yönünde önemli adımlar atıldı. Biz geleceğimizi çok parlak olarak görüyoruz'' dedi.

Geride kalan yıl itibariyle banka kredilerinin toplam gelire oranının yüzde 57'ye gerilediğini, kontrada bağlı gelirlerin ise 160 milyon dolar seviyesine çıktığını anlatan Çelebi, şunları söyledi:
''Gelirlerimizi artırırken, giderlerimizi de azaltmaya çalıştık. 2012 yılı itibariyle kulübümüz kar elde etmeye başlayacaktır. 2010-2015 yılları, Galatasaray'ın yükseliş dönemi olacaktır. Amaç gelir-gider dengesini sağlamaktır. Futbol giderlerini, toplam gelirler içindeki payının yüzde 65 olması ve gelirin yüzde 15'inin borçların ödenmesi için ayrılması temel ilkelerdir.''

Işın Çelebi'nin açıklaması sırasında barkovizyona yansıtılan şemada, Galatasaray'ın 2009 yılı geliri 133,5 milyon dolar, gideri ise 145,5 milyon dolar olarak gösterildi.

Sayfa Yükleniyor...