2010 MotoGP Katar’da start alıyor

2010 MotoGP sezonu bugün Katar Grand Prix'siyle açılıyor. Toplam 18 yarış boyunca şampiyonuk mücadelesinin kıyasıya yaşanacağı yarışlar öncesi favorilerin son durumlarını mercek altına aldık.

2010 MotoGP Katar’da start alıyor

2010 MotoGP sezonunda gözler favori isimlere çevrilmiş durumda. Son 2 yılın şampiyonu Valentino Rossi ve takımı FIAT Yamaha sezon öncesi testlerinin en başarılı ekibi olarak dikkat çekti.

Şubat ayında Malezya'daki her 2 resmi testte de en iyi zamanları yapan ve aynı zamanda pist rekoru kıran İtalyan sürücü, Katar'daki sezon öncesi testlerde de son günde yalnızca Casey Stoner'a geçildi. Şu anda motosikletinden ve takımının çalışmasından memnun olduğunu söyleyen Rossi bu yıl kariyerinin 10. dünya şampiyonluğunu kovalayacak.

Rossi'nın takım arkadaşı ve geçen sezonun ikincisi Jorge Lorenzo'ysa motokros antrenmanında el bileğini kırdığı için sezon öncesi Sepangdaki ilk testleri kaçırmıştı. İlerleyen günlerde toparlanan ve eski günlerine döndüğünün sinyallerini veren Lorenzo geçen yıl kaybettiği şampiyonluğu bu sezon kazanmanın hesaplarını yapıyor.

2009 sezonunda hastalığı dolayısıyla 3 yarış kaçıran Casey Stoner, sezon sonunda fırtına gibi eserek son 3 yarışın ikisinden zaferle ayrılmıştı. Son 3 yıldır Katar'da birincilik kürsüsüne çıkarak sezonu açan 2007 yılı şampiyonu, Losail pistindeki galibiyet geleneğini sürdürmek istiyor.

Son 2 sezona sakatlıklarala boğuşarak başlayan geçen yılın üçüncüsü Dani Pedrosa için sezon öncesi testler pek de parlak geçmedi. FIAT Yamaha’ların ve Casey Stoner'ın hızına ulaşamayan Dani Pedrosa takım arkadaşı Andrea Dovizioso'ya da üstünlük kuramadı. Altı resmi test gününün beşinde takım arkadaşının gerisinde kalan Pedrosa 2010 sezonu için takımı Honda'ya pek de ümit vermedi.

2010 MotoGP sezonunda şampiyonluk yarışı kadar ilk yılında podyum planları yapan çaylaklar da dikkat çekeceğe benziyor.  2009 Superbike şampiyonu Ben Spies, 2006 125cc şampiyonu Alvaro Bautista, 2008 250cc şampiyonu Marco Simoncelli, geçen yılın 250cc şampiyonu Hiroshi Aoyama ve ikincisi Hector Barbera'yla İspanyolların genç yıldızı Alex Espargaro çaylak sezonlarında kendilerini ispatlamaya çalışacaklar.

2010 MotoGP sezonu bugün Katar'da başlayacak ve 7 Kasım'da Valencia'da sona erecek.

Sayfa Yükleniyor...