"2010 yılında iz bıraktık"

Trabzonspor'un 25. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan başkan Sadri Şener, 2010 yılında iz bıraktıklarını söyledi.

Bordo-mavili kulübün 25. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda az bir katılımla gerçekleştirildi.
       
Toplantıda konuşan kulüp başkanı Sadri Şener, bazılarına göre başarılı, bazılarına göre başarısız sayılan bir sezonu daha geride bıraktıklarını belirterek, ''Sonuçta bir kupa aldık. Son maçta da aldığımız beraberlikle şaibe söylentilerine çok güzel bir ders verdik. O tarafı benim için önemliydi. 2010 yılında 'iz bıraktık' diyebiliriz'' dedi.
       
Başarılarını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Şener, ''Polonyalı futbolcuyla anlaştık. Salı günü gelecek bir aksilik olmazsa. Güneş'in önerisi doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Ancak çok sayıda oyuncu almayacağız'' diye konuştu.
       
Naklen yayın gelirinden kulüplere toplam 321 milyon dolar ödeneceğini anlatan Şener, şunları söyledi:''Bizim payımıza düşecek olan aşağı yukarı 42 ile 55 milyon lira arasında bir gelir. Bu sene galibiyete 750, beraberliğe 375 bin lira verilecek. Performansa göre değişecek gelirler var. Bu paraları iyi kullanmak istiyoruz.

Trabzonspor'un sırtının yere gelmesi mümkün değil. TrabzonCell ile 60 bin kişiye ulaştık. Aşağı yukarı 60 bin lira kazanıyoruz aylık. Bunu 100 bin liraya çıkarmak istiyoruz. Avni Aker'in çimlerini ve çehresini yeniliyoruz.''Akyazı Stadı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini söyleyen Şener, "Havaalanına pist yapılacaksa oraya geçeceğiz. Yapılmayacaksa, daha önce Atay Aktuğ döneminde tesislerde başlayan bir bina var. Orayı tamamlayacağız" dedi.

GÜNEŞ'İN KONUŞMASI
Teknik direktör Şenol Güneş ise ilk defa bir divan toplantısına katıldığını belirterek, ''Uzun yıllar futbol oynayan, teknik direktörlük yapan biri olarak bu benim eksikliğim. Ama gördüğüm tablo eksik. Daha farklı bir atmosfer burada beklerdim. Uzaktan gelenler var. Bu sevindirici. Bugün burada olanların da katkısıyla Trabzonspor buralara gelmiştir'' diye konuştu.
       
Toplantının gerçekleştirildiği bu mahallede, kumsalda büyüyen biri olduğunu ve yeni bir stadyum istediğini her fırsatta dile getirdiğini kaydeden Güneş, ''Başbakanımızın bugün Trabzon'a gelecek olması bu düşüncemizi dile getirmemiz adına bir avantaj. İsteğimizi tekrarlayacağız. Münasip bir dille aktaracağız. Her insana ihtiyaç var. Söylemlerimizi siyasi anlayışın dışına çıkararak Trabzon'un bir futbol kenti olduğundan hareketle gerçekleştirmeliyiz. İsteklerimiz Trabzonspor adınadır'' ifadelerini kullandı.
       
Gelecekte daha da iyi bir kulüp olabilmek için yönetim kurulunun çalıştığını anlatan Güneş, sadece yönetim kurulunun değil bütün Trabzon'un buna katkı sağlaması gerektiğini kaydetti.
       
Bu arada genel kurulda söz alan Trabzonspor eski başkanlarından, futbol koordinatörü Özkan Sümer, katılımın az olmasını eleştirerek, ''Bir kulübün en üst düzeyine ilgi bu kadar azken, geleceğe bakıp umutlanmak bana göre zor'' dedi.
       
Divan kurulu toplantısında, bordo-mavili takımın 104 milyon lira borcu olduğu açıklandı.

Sayfa Yükleniyor...