2020 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da

UEFA Yönetim Kurulu, 2005 yılındaki unutulmaz finalin ardından 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmasına karar verdi.

2020 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da

Son dakika haberi! 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşen UEFA Yönetim Kurulu toplantısında, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi final müsabakasının 30 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması kararlaştırıldı.

Türkiye, ayrıca iki yıl üst üste Avrupa'nın kulüpler bazında üç önemli finalinden ikisine art arda ev sahipliği yapacak. UEFA Yönetim Kurulu, daha önce de 2019 Süper Kupa'nın 14 Ağustos 2019 tarihinde Beşiktaş'ın stadyumu Vodafone Park'ta oynanmasına karar vermişti.

FİNALLER ŞEHRİ İSTANBUL

2005'te İstanbul'da oynanan final, tarihin en heyecanlı karşılaşmalarından birine sahne olmuş; Liverpool-Milan karşısında 3-0 geriye düştüğü maçı 3-3'e getirmiş ve penaltı vuruşlarıyla kupayı kazanmıştı. 15 yıl sonra Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak İstanbul, daha önce 20 Mayıs 2009'daki Shakhtar Donetsk-Werder Bremen UEFA Kupası'nın son finaline ev sahipliği yaparken, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında da FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye'de düzenlenmiş ve İstanbul'daki finalde Fransa ile Uruguay karşı karşıya gelmişti.

DEMİRÖREN: UEFA'NIN TÜRKİYE'YE İNANCININ GÖSTERGESİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Avrupa ve dünya futbol takvimlerindeki en önemli mücevherlerden biri olan 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahibi olarak duyurulmaktan çok memnunuz. Finalin ikinci kez bize verilmesi Avrupa futbol ailesinin ve UEFA'nın Türkiye'ye duyduğu güven ve inancın güçlü bir göstergesi. Olağanüstü uluslararası bir finale ev sahipliği yapma kabiliyetimiz var. İstanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun büyüsünü iki yıl boyunca Avrupa ve ötesinden oyuncular ve taraftarlarla paylaşmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

KAPASİTESİ ARTACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bir dönem Toto Süper Lig takımlarından Galatasaray, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kapasitesini yükseltecek.

Federasyon tarafından Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için hazırladığı dosyada, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yenilenerek üstünün kapatılacağı, kapasitesinin de 92 bin 208'e yükseltileceği kaydedildi.

AVRUPA LİGİ FİNALİ POLONYA'DA

UEFA Avrupa Ligi final karşılaşması ise Polonya'nın şehrinde bulunan Gdansk Arena'ya verildi. 

Sayfa Yükleniyor...