2026 Dünya Kupası için Türkiye-Azerbaycan!

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, 2026 Dünya Kupası için Azerbaycan - Türkiye ortaklığını gündeme getirdi.

2026 Dünya Kupası için Türkiye-Azerbaycan!

Bu hafta Eurovision'a evsahipliği yapacak olan Azerbaycan'ın, uluslararası organizasyonlardaki bir sonraki hedefi, İstanbul'un da aday olduğu 2020 Olimpiyatları.

Bu rekabeti değerlendiren Azerbaycan Gençlik ve Bakanı Azad Rahimov, olası bir iş birliğinden de bahsetti:

"2026 Dünya Kupası boşta. Azerbaycan ve Türkiye ortak bir Dünya Şampiyonası... Neden olmasın?"

Akşam gazetesinden Onur Demirhisar'ın haberine göre, Bakan Rahimov 2020 Olimpiyatları için İstanbul'un öne çıktığını belirtmekle birlikte, "Tabii İstanbul 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na da aday. Hem Jacques Rogge (Uluslararası Olimpiyat Komitesi-IOC Başkanı) ve komite aynı şehrin aynı yıl içinde iki büyük organizasyonu alamacayacağını belirtiyor. Ya bu ya bu diyor. Burada da son sözü, Başbakan, Türk hükümeti ve Türkiye Olimpiyat Komitesi söyleyecek. Onlar karar verecek Türkiye'nin hangisine daha fazla önem verdiğine" ifadelerini kullandı.

Habere göre Rahimov, "Türkiye ile Azerbaycan böyle ortak bir organizasyon yapabilir mi?" sorusuna, "Olimpiyatlar için bu mümkün değil. Kurallar böyle. Olimpiyatlar'ı iki farklı ülkenin ortak yapmasına izin vermiyorlar. Biz 2018 Gençler Olimpiyatları'nı Dağıstan ile yapmak istedik. Ona da izin vermediler. Ama futbolda bu dediğiniz olabilir. En son 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'nı Katar'a verdiler. Ama 2026 boşta. Azerbaycan ve Türkiye ortak bir Dünya Şampiyonası... Neden olmasın? Güzel olur."

Sayfa Yükleniyor...