NTV

PFDK sevkleri belli oldu: Aziz Yıldırım, Ertuğrul Doğan ve Vlahovic gibi isimler listede

08.09.2026 21:01

Son Güncelleme: 08.09.2026 21:09

Selim BaşeğmezerSpor editörü

Google'da NTV'yi tercih et

TFF, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan dahil birçok ismi Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

PFDK sevkleri belli oldu: Aziz Yıldırım, Ertuğrul Doğan ve Vlahovic gibi isimler listede
Anadolu Ajansı

TFF'den yapılan açıklamaya göre Beşiktaş derbisinin ardından futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları nedeniyle Aziz Yıldırım tedbirsiz olarak disipline gönderildi.

 

Aynı müsabakada Fenerbahçe Kulübü çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları gerekçesiyle sevk edilirken, Kerem Aktürkoğlu da futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları sebebiyle tedbirsiz olarak disipline yollandı.

PFDK sevkleri belli oldu: Aziz Yıldırım, Ertuğrul Doğan ve Vlahovic gibi isimler listede 1
Anadolu Ajansı

Derbide Beşiktaş'tan Dusan Vlahovic hareketi sebebiyle tedbirsiz olarak disipline gönderilirken, siyah-beyazlı kulüp de çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı PFDK'ye sevk edildi.

 

Vlahovic'in 2-5 maç arasında ceza alabileceği belirtiliyor.

PFDK sevkleri belli oldu: Aziz Yıldırım, Ertuğrul Doğan ve Vlahovic gibi isimler listede 2
Anadolu Ajansı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan müsabaka öncesinde kulüp resmi sosyal medya hesabından yayımlanan paylaşımdaki açıklamalarda yer alan futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar nedeniyle tedbirsiz sevk edilirken, aynı sebepten bordo-mavili kulüp de disipline gönderildi.

PFDK sevkleri belli oldu: Aziz Yıldırım, Ertuğrul Doğan ve Vlahovic gibi isimler listede 3
Anadolu Ajansı

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları gerekçesiyle tedbirsiz olarak disipline sevk edilirken, sarı-kırmızılılar da çirkin ve kötü tezahürattan disipline gönderildi.

PFDK sevkleri belli oldu: Aziz Yıldırım, Ertuğrul Doğan ve Vlahovic gibi isimler listede 4
Anadolu Ajansı

İstanbul Başakşehir'de Umut Bozok kural dışı hareketi nedeniyle tedbirli, teknik direktör Nuri Şahin de sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildi.

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, müsabakası sonrası flaş röportajda ve basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda yer alan futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar gerekçesiyle tedbirsiz olarak disipline yollandı.

 

Öte yandan Kasımpaşa ve Göztepe, çirkin ve kötü tezahürat, Kocaelispor da talimatlara aykırı hareketten PFDK'ye gönderildi.