4500 yıllık kanser vakası

Rusya’nın Sibirya bölgesindeki 4,500 yıllık iskeletin üzerinde araştırmalar yapan ekip, söz konusu kişinin kanser yüzünden hayatını kaybettiğini saptadı. Bu buluşun insanlık tarihinin en eski kanser vakası olduğu düşünülüyor.

4500 yıllık kanser vakası

4.500 yaşında olduğuna inanılan insan kalıntısı üzerinde araştırmaklar yapan bir grıp bilim insanı, söz konusu kişinin kanserden hayatı kaybetmiş olabileceğini açıkladı.

Kanada’daki Saskatchewan Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılar, Sibirya’da bulunan iskeletin insanlık tarihinin en eski kanser vakasına ait kalıntılara sahip olduğuna inanıyor. 

Konuyla igili  ekip adına açıklama yapan Angela Lieverse, elde ettikleri bulguların bugüne kadar belgelenmiş en eski kanser vakkası olduğunun altını çizdi.

Söz konusu iskelet üzerinde araştırmalar yapan George Mason Üniversitesi’nden George Mason ve Rus akademisyen Vladimir Bazaliiskii de kanserin izlerini talihsiz adamın kemiklerinde saptadı.

Araştırmada yer alan Lieverse’nin açıklamalarına göre, kanserli hücrenin neredeyse vücudun tamamına yayılması üzerine hayatını kaybeden adam 40 yaşından biraz gençti. 

Sayfa Yükleniyor...