Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro

Apple’ın iPhone 5S ve 5C’yi sunmasının ardından akıllı telefon sektöründe tüketicilerin kafasını karıştıran çeşitlilik biraz azalmış olabilir. Ancak iPhone 5S ve Galaxy 4 ile Note 3’ün öne çıktığı dönemde, LG yine iyi bir alternatifle karşımızda. Optimus G Pro, akıllı telefonda oyun oynamayı ve video izlemeyi sevenler için fazlasıyla iyi bir tercih olarak beliriyor.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro

Güney Koreli elektronik üreticisi devi LG, son yıllarda akıllı telefon sektöründe önemli bir çıkış yakaladı. Yerel piyasada Samsung’un karşısına dikilen LG, doğal olarak Apple’a da meydan okumaya başladı. iPhone 5 ve Galaxy 3’e karşı sunduğu Optimus G’nin ardından tüketicilere sunulan G Pro, bu sefer Galaxy S4, Galaxy Note 3, HTC One ve Sony Xperia Z1’e iyi bir alternatif olmayı amaçlıyor.

G Pro’yu yakından inceledikten sonra kolayca yapacağınız ilk tespit, telefonun Galaxy Note 3’e verilen bir cevap olduğu. Tasarımında kıvrık köşelere ve yine, fazlasıyla plastiğe yer veren G Pro, aynı zamanda kullanıcılara yapacakları değerlendirmede kolay bir karar verme şansı sunuyor: Eğer Galaxy modellerini sevmiyorsanız, bu telefonu da beğenmeniz pek olası değil.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 1

TASARIM
5.5 inç (13,9 cm) genişliğindeki ekranıyla phablet (akıllı telefon+tablet) sınıfına giren G Pro, 5.7 inç olan Galaxy Note 3’ten biraz küçük. Cihaz, olabildiğince kaliteli bir görüntü sunmaya odaklanan bir tasarım sunuyor. Telefon açılırken ana ekran tuşu son derece güzel bir görünümle birçok renk saçıyor. Ancak ana ekran tuşu biraz dar ve her zaman rahatlıkla basamıyorsunuz. 16 milyon renkli dokunmatik ekranın altındaki dar alanda yer alan ‘Geri’ tuşu, her telefonda alışık olduğumuz gibi sağda değil, sol tarafta.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 2

Ses açma ve kapama tuşu telefonun sol tarafında yer alıyor. Üzerinde, herhangi bir uygulamaya hemen giriş yapmanızı sağlayan hızlı haşlat tuşu var. Telefonun kilit tuşu sağ tarafta bulunuyor. Alt kısmında, plastik arka panelin açılması için bir boşluk var. Standart 3.5 mm’lik kulaklık girişi ise üst kısmında, IR Port’un yanında yer alıyor.

 Pro’nun tuşlarının konumuna bakıldığında, cihazı tek elle kontrol etmek biraz zorlaşabiliyor. Ancak G Pro bir sonraki modeli G2’ye kıyasla bu konuda çok daha iyi. G2’nin açma kapama ve ses tuşu, arka panelde, kameranın arkasında yer alıyor.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 3

UYGULAMA DESTEĞİ
Android Jelly Bean (4.1.2) işletim sistemiyle uyuşan LG UX arayüzü kullanan G Pro, hızlı, pratik ve bol içerikli bir telefon adına ne ararsanız size sunuyor.

LG G Pro’nun özelliği, işlemcisi ve hızını fazla zorlamayacak, arayüzüyle uyumlu çok kullanışlı içerikler sunması.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 4

‘Quick Memo’ adı verilen içerik, karşınıza hemen bir not kağıdı çıkarıyor ve kaleminizle karalayıp, yazmaya başlıyorsunuz. Bu işlemi, ana ekran üzerinde de yapıp, ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Kısaca, aniden bir not almanız lazım ve 5-10 saniye uygulama penceresini açıp istediğiniz uygulamanın hazır olmasını bekleyemeyeceksiniz. O zaman, Quick Memo elinizin altında…

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 5

Önemli not, büyük ekranlı telefonların tek elle kullanım zorluğuna sabredemeyenler için G Pro’nun Ayarlar menüsünde ‘tek elle kullanım ayarları’ seçeneği bulunması... 

 


Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 6
Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 7

G Pro’da öne çıkan belki de en önemli içerik QSlide. QSlide ile birden fazla uygulamayı açarak ekran üzerinde birçok pencere halinde tutabiliyorsunuz. Örneğin takvim ve hesap makinesinin pencerelerini üst üste, yan yana koyabiliyorsunuz. Pencerelerin boyutunu ve şeffaflığını ayarlayabiliyorsunuz. QSlide ile müzik dinlerken aynı anda internet tarayıcısını kullanmanız gibi eş zamanlı işlemlerde kolaylık sağlayabilir.

 


Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 8

Ya da internetten bir dizi veya indirdiğiniz bir HD filmi izlerken aynı zamanda banka hesabınızda işlem yapabilir, bir arkadaşınızla chat programı üzerinden sohbet edebilirsiniz.

Belirtilmesi gereken bir not, QSlide ve diğer uygulamaları, ekranın üzerinden aşağı parmağınızı kaydırarak açtığınız pencerede aktif edip, kapatıyor olabilmeniz. Ekranın en sağındaki düzenleme listesinden, bu pencerede yer alacak kısayolları (Wi-Fi, GPS, Parlaklık gibi) belirleyebiliyorsunuz.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 9

Eğer ekran görünümü üzerinde değişiklik yapmak, hatta ana ekran tuşunun saçtığı renkleri değiştirmek istiyorsanız, Ayarlar menüsünde Ekran’a (Display) girdiğimizde, Smart Screen, yani Akıllı Ekran seçeneği görüyoruz. Burada tuşlar ve ekran üzerinde çeşitli değişiklikler yapabilirsiniz.

Smart Video seçeneğini aktif ederseniz, video esnasında kafanızı çevirdiğinizde oynatım otomatik olarak duruyor.

G Pro, sahip olduğu IR Port sayesinde, Galaxy S4’te olduğu gibi bir uzaktan kumanda gibi kullanılma özelliğine sahip. Bunun için G Pro’nun QuickRemote özelliğinden faydalanabilirsiniz. QuickRemote ile TV, ses sistemi, DVD player, Blu-ray player hatta klimayı kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

EKRAN
G Pro’nun öncelikle bahsedilmesi gereken kısmı, ekranı. 5.5 inç genişliğindeki Full HD IPS ekran 401 ppi (inç başına piksel) gibi etkileyici bir çözünürlüğe sahip. Galaxy S4’ten yaklaşık 1.3 cm daha büyük olan ekran, AMOLED değil ancak her açıdan renkleri çok canlı yakalamanızı sağlayan IPS sayesinde gerçekten çok canlı bir görünüm sunuyor.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 10

Görüntüdeki detaylar çok keskin ve dokunmatik ekran sizi anlamak ve tepki vermek konusunda çok başarılı. Açık havada ekran biraz parlıyor olsa da, görüntü kalitesi gerçekten çok yüksek. G Pro, canlı renkleri ve keskin detaylarıyla akıllı telefonda oyun oynamaya ve video izlemeye yatkın olanlar için çok iyi bir tercih. Aynı zamanda çektiğiniz videoları izlemekten de keyif alacaksınız.

G Pro’nun güzel özelliklerinden biri, Rotate, yani ekran döndürme özelliğinin kusursuza yakın olması. Bazen sizinle aynı açıya gelmeyi reddeden akıllı telefonların verdiği sıkıntıyı G Pro’da yaşamayacaksınız.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 11

PERFORMANS
Bol içerik ve yüksek görüntü kalitesi bulunan bir telefon hem hızlı hem de güçlü olmalı. G Pro’nun sahip olduğu dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemcisi telefondan beklenen performans için çok iyi bir seçim. 2 GB DDR3 RAM kullanan G2, 1.7 Ghz işlemci hızıyla yeterince hızlı. Aslına bakılırsa çok hızlı ancak G2’nin 2.26 Ghz olduğunu not düşelim.

Adreno 320 GPU (grafik işlemci birimi) kullanan G Pro,  çoklu görevden içeriklerine kadar her türlü işlemde yeterince hızlı.

Samsung Galaxy Note 2’nin ileri versiyonu gibi düşünebileceğiniz G Pro, oyun oynama performansı ve işlem gücüyle kullanıcıları tatmin edecek bir cihaz.

3140 mAh gücündeki bataryasıyla iPhone 5S ve Galaxy S4’ü geride bırakan G Pro, normal kullanımda neredeyse 2 günde bir şarj gerektiren bir enerjiye sahip.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 12

KAMERA
Son derece kolay bir kullanıma sahip olan kamera özelliği, video çekimi esnasında fotoğraf çekmenize de imkan veriyor.

Otomatik odaklama özelliğine sahip arka paneldeki 13 megapiksellik kamera, kalite seviyesi yüksek bir çekim performansı sunuyor. Odaklama süresi ve ışık ayarı biraz uzun sürebiliyor.

1080p Full HD video çekimi yapabilen kameranın yakın çekim (makro) kalitesi tartışılır. Fotoğraflar bazen bulanık çıksa da, standart kullanıcı kamerayı ve pratik kullanımını sevecek. Birçok ayar arasında, ‘cheese’ dediğiniz zaman otomatik fotoğraf çekme özelliği de var.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 13

Işık ayarlarıyla oynamanız, görüntü kalitesine gözle görülür etki yapıyor. Video çekiminde akla takılan önemli bir husus, birkaç saniyenin ardından sanki sesin arka planda kalması, hatta eksik çıkması.

 
SES
G Pro’da müzik dinlemek oldukça keyifli. 16 ve 32 GB dahili belleği bulunan telefonun microSD girişinin de bulunması, bol fotoğraf-video çekiminin yanımda müzik depolama konusunda rahatlık veren bir özellik.

24bit/192kHz ses çalma kalitesi sunan G Pro’nun kulaklıkları, telefonun hoşuma giden yönlendiren biri. Kulağa çok iyi oturan ve kulak zarını yormayan tasarım, ses kalitesini de bozmuyor. Sadece biraz bass eksikliği hissediyorsunuz. Kulaklık kordonunun ip değil, şerit halinde olması sayesinde birbirine dolanmaması, rahat müzik dinlemek için bir diğer artı.

 


Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 14

SONUÇ
LG G Pro, yüksek işlem gücü, görüntü kalitesi ve içerikleriyle çok başarılı bir cihaz. Biraz büyük olması, phablet’lere henüz ısınamayanları pek çekmeyebilir. Ancak bu telefondan ne istediğini bilen tüketiciler için, Galaxy S4 ile Sony ve HTC modellerine karşı iyi bir rakip olduğunu söylemeliyiz.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 15

G Pro almayı düşünecek kullanıcılar, bir phablet’ten nasıl yararlanmak isteyeceklerini iyi bilmek zorunda. G Pro’nun olabildiğince dar çerçeveye sığdırılmış koca bir ekran olması, elinizde bazen bir telefon tuttuğunuz hissinden sizi uzaklaştırıyor. Cihaz, harika bir görüntü kalitesinin keyfini çıkarmak, dev ekranını dolduracağınız tonlarca uygulamayı yüksek hız ve performansla kullanmak için hazırlanmış. Çok üstün bir video-kamera çekimi veya çok fazla içerik G Pro’da arka planda kalıyor.

 


Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 16

LG’ye merak duyanlar, daha küçük ekran ve çok daha yüksek performans istiyorsa, G2’ye göz atmalı.

Artılar

- Arayüz ile uyum sağlayan içerikler,

- Üstün görüntü kalitesi,

- Güçlü işlemci ve uzun batarya ömrü,

- Bataryanın değiştirilebilir olması.

- microSD girişi.

Eksiler

- Sıradan tasarım,

- Tek elle kullanım zorluğu,

- Fazla plastik bir kasa. 

- Kamera kalitesi çok yüksek değil.

PUAN: 80/100

GENEL ÖZELLİKLER

İşletim sistemi: Android Jelly Bean (4.1.2)

İşlemci: Qualcomm Snapdragon 600 APQ8064T

İşlemci hızı: Dört çekirdekli 1.7 Mhz

Grafik işlemcisi: Adreno 320

RAM: 2 GB

Dahili bellek: 16 veya 32 GB

Batarya: 3140 mAh, konuma süresi 15,5; bekleme süresi 576 saat

microSD: 64 GB’a kadar ek bellek imkanı

Ölçüler: 150.2x76.1x9.4 mm

Ağırlık: 160 gr

Ekran: 5.5 inç (13.9 cm)

Çözünürlük: 1080x1920, 401 ppi

Ekran teknolojisi: IPS LCD

Ekran içerikleri: Ayınlatma ve yakınlık sensörü

Arka kamera: 13 MP (4208 x 3120), otomatik odaklama, LED flaş.

Ön kamera: 2.1 MP

Bağlantı: Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, NFC (yakın alan iletişimi)

USB: USB 2.0

Bağlantı noktası: microUSB (ayrıca HDMI bağlantısı)

Fiyat: 1500 TL civarında.

Enerjisi tükenmeyen dev Android: LG G Pro - 17

Sayfa Yükleniyor...