ODTÜ'lü akademisyenlerden 'çöpten gübre' dersi

TÜBİTAK destekli proje kapsamında akademisyenler, ortaokul öğrencilerine, evlerindeki çöplerin geri dönüşümü ve bunlardan gübre elde etme teknolojileri konusunda ders verdi.

ODTÜ'lü akademisyenlerden 'çöpten gübre' dersi

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezince yürütülen, TÜBİTAKtarafından desteklenen proje kapsamında akademisyenler, ortaokul öğrencilerine, evlerindeki çöplerin geri dönüşümü ve bunlardan gübre elde etme teknolojilerini anlattı.

TÜBİTAK'ın desteklediği Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında başlatılan "Çöpten Gübreye" projesinin koordinatörü Dr. Serap Bilen, yaptığı açıklamada, Ankara'daki ortaokul öğrencilerine yönelik 10 gün süreli eğitim programı düzenlediklerini söyledi.

ODTÜ'lü akademisyenler, uzmanlar, eğitmenler ve rehberler koordinesindeki projede 200 öğrenciyi üniversite kampüsünde ağırladıklarını belirten Bilen, öğrencilere organik artıkların geri dönüşümünde kullanılan teknolojileri anlattıklarını ifade etti. 

SOLUCAN EVİ İLE KOMPOSTLAMA

Solucanların organik artıkları yemesi ve dışkılaması süreçlerini de incelediklerini vurgulayan Bilen, öğrencilerle "solucan evi" yaptıklarını belirtti.

Bilen, "Bu etkinliklerle öğrencilerin küçük çapta da olsa bir kompostlama ünitesi yapmalarını sağladık. Böylece çocuklarımız organik atıklar, kompostlama, vermikompostlama konusunda oldukça farkındalık kazandı." diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...